Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

element14 пусна за свободно изтегляне електронна книга за аудио обработка с Raspberry Pi

23.11.2021   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

element14 представи нова електронна книга за възможностите на Raspberry Pi при разработка на HD аудио и създаване на музика. Книгата е насочена към аудио любители, които предпочитат да използват Raspberry Pi вместо скъпи системи, за да осигурят високо качество на звука.

Тя прави обзор на новите допълнителни хардуерни модули, налични за Raspberry Pi 4, които реализират цифрово-аналогови преобразуватели (ЦАП) и усилватели от най-висок клас.

Допълнителният модул JBM-001 на JustBoom разполага с ЦАП и усилвател за слушалки, семплиране 32 бита/384 kHz, като се зарежда директно от Pi. Модулът осигурява съотношение сигнал/шум 112 dB (SNR) и хармонични изкривявания -93 dB (THD +N при -1 dB). Може да се използва с Raspberry Pi A+, B+ и 2B за разработка на аудио плейъри, мултимедийни системи и самостоятелни HD аудио плейъри.

Допълнителният модул MERUS на Infineon, предназначен за Raspberry Pi Zero, разполага с  многостъпален аудио усилвател MA12070P, който осигурява до 40 W пикова мощност при 24 бита/48 kHz. Пълното управление на хардуера, персонализацията и мониторингът на грешки се осъществяват чрез софтуера Linux Alsamixer. Компактните размери на MERUS позволяват реализиране на преносими Pi системи, включително плейъри и тонколонки.

Многозоновият аудио контролер AmpliPi на Micro Nova е проектиран около Raspberry Pi Compute Module 3+ и се предлага с два аудио ЦАП - PCM5102A и CM6206. Pi може също да комуникира чрез I2C към микроконтролера STM32F030, интегриран в допълнителната платка, за да управлява системите за смесване и усилване на звука. AmpliPi е в състояние да предава от четири независими източника към 6 стерео изходни зони, които могат да бъдат разширени до 36 чрез последователно свързване на допълнителни модули.

Електронната книга представя и няколко софтуерни инструмента за HD аудио обработка с Raspberry Pi. Развойната среда Sonic Pi, базирана на Ruby, дава възможност за програмиране в реално време на нови звуци, различни музикални стилове, превключване между различни синтезатори и др. Други безплатни софтуерни инструменти, които работят пълнофункционално с Raspberry Pi, са MilkyTracker и Waveform DAW на Tracktion Software.

Електронната книга на element14 можете да изтеглите тук.

     
Източник: Farnell

Ключови думи: Farnell   element14   Raspberry Pi   HD аудио  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


ПРЕМИЕР ФАРНЕЛ ЛИМИТЕД
Последно от Бизнес
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...