Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip разширява развойната платформа Smart Embedded Vision

30.11.2021   |   Технологии
 

Microchip разширява развойната платформа Smart Embedded Vision, предназначена за RISC-V системи върху чип (SoC), с интегрирана програмируема логическа матрица (FPGA) от фамилията PolarFire.

PolarFire SoC FPGA имат най-ниското енергопотребление в своя клас, като осигуряват едновременна поддържка на dual 4K видео обработка и четириядрени RISC-V процесори, използващи както операционни системи в реално време (RTOS), така и многофункционални операционни системи като Linux, посочват от фирмата.

Развойната платформа Smart Embedded Vision на Microchip допълва предишния комплект за софтуерна разработка и IP (intellectual property) блокове VectorBlox, предназначени за програмиране на самообучаващи се невронни мрежи с помощта на PolarFire. Най-новият развоен инструментаруим опростява разработката на решения за edge изчисления в областта на IIoT и индустриалната автоматизация.

В платформата са включени IP блокове, хардуер и развойни инструменти, сред които Embedded Vision (поддръжка на dual 4K MIPI CSI-2 камери, HDMI 2.0, CoaXPress 2.0, SDI 6 Gbps и 12 Gbps, USXGMII MAC IP с auto-negotiation, USB 3.1 Gen 1 и Gen 2), IIoT и индустрална автоматизация (поддръжка на Wi-F®/Bluetooth, USB 2.0, SD, eMMC, PCIe и mikroBUS конектор, който може да се използва с платформата Trust&GO на Microchip за сигурна облачна свързаност).

Платформата осигурява поддръжка за RISC-V развойната платформа Mi-V на Microchip, включително инструменти от AdaCore, Green Hills Software, Mentor Graphics и Wind River. Предлагат се и търговски RTOS решения, включително VxWorks и Nucleus, а сред безплатните са Zephyr и FreeRTOS. Налични са също мидълуер решения от DornerWorks, Hex Five и Veridify Security.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   Smart Embedded Vision   PolarFire   SoC FPGA  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...