Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Farnell предлага нови GaN силови интегрални схеми от Power Integrations

06.12.2021   |   Бизнес
 

Farnell разшири своето портфолио от продукти на Power Integrations с интегралните схеми InnoSwitch3, базирани на технологията PowiGaN. Това ново продуктово предложение увеличава решенията, базирани на галиев нитрид (GaN), налични във Farnell, за да улесни разработката на електронни изделия, които изискват по-висока енергийна ефективност.

"Технологията PowiGaN на Power Integrations намалява загубите в импулсен режим, позволявайки на зарядните устройства, адаптерите и захранващите блокове да бъдат по-ефективни, по-малки и по-леки от конвенционалните силициеви алтернативи. Базираните на PowiGaN интегрални схеми постигат до 95% ефективност в целия диапазон на натоварване и дават възможност за реализация на 100-ватови адаптери в корпус, без да се изисква топлоотвеждащ радиатор", посочват от Farnell.

Интегралните схеми InnoSwitch3, предлагани от Farnell, включват фамилиите InnoSwitch3-EP, InnoSwitch3-Pro и InnoSwitch3-CP.

Фамилията InnoSwitch3-EP опростява проектирането и производството на инвертиращи (flyback) преобразуватели с висока ефективност и малки размери.

Фамилията InnoSwitch3-Pro позволява разработването на изцяло програмируеми, енергоефективни и компактни захранвания с динамично управление на изходното напрежение и тока и функции за мониторинг.

Фамилията InnoSwitch3-CP включва контролери за входа и изхода и регулатор с обратна връзка и предлага константно захранване, както и поддръжка на стандартни профили за заключване и автоматично рестартиране, необходими в приложения като системи за бързо зареждане и USB зарядни устройства. 

"Гамата InnoSwitch3 на Power Integrations има потенциал да елиминира милиони електронни компоненти от AC-DC захранванията, гейт драйверите и LED системите, като същевременно подобрява енергийната ефективност на крайните изделия", коментира Лий Търнър, ръководител на отдел "Полупроводникови компоненти и едноплаткови компютри (SBC)" във Farnell.

     
Източник: Farnell

Ключови думи: Farnell   Power Integrations   InnoSwitch3   GaN   PowiGaN  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...