Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Пазарът на силова електроника ще достигне 26 млрд. щатски долара през 2026 г.

21.12.2021   |   Бизнес
 

Според прогноза на Yole Developpement световният пазар на силови електронни компоненти ще постигне среден годишен темп на растеж от 6,9% в периода от 2020 до 2026 г., достигайки 26 млрд. щатски долара.

В момента пазарът е доминиран от дискретните компоненти, но през следващите няколко години се очаква отчетлив ръст и при силовите модули.

Пазарът на дискретни компоненти ще надхвърли 16 млрд. щатски долара в периода от 2020 до 2026 г., стимулиран главно от приложения в автомобилостроенето, индустриалните задвижвания и телекомуникациите. В същия период пазарът на силови модули ще достигне близо 10 млрд. щатски долара главно благодарение приложения в електромобилите, индустриалните задвижвания и домашните електроуреди.

Сегментът на компонентите с ниско енергопотребление, доминиран от силициевите MOSFET компоненти, ще продължи да расте със среден годишен темп от 3,8%, стимулиран от търсенето в секторите на потребителската електроника, спомагателните системи в автомобилите и някои индустриални приложения. Голям дял от търсенето на Si MOSFET компоненти се пада на потребителските приложения. GaN сегментът ще завземе дял от пазара на силициеви MOSFET компоненти главно благодарение на приложения в бързи зарядни устройства и потребителска електроника.

IGBT модулите се очаква да отбележат среден годишен ръст от 7,8% до 2026 г. главно благодарение на приложения в електромобилите и промишлеността. Те намират приложение и в сферата на фотоволтаиците, вятърната енергетика и акумулаторните системи за съхранение на енергия.

     
Източник: Yole Developpement; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: Yole Developpement   електронни компоненти   MOSFET  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...