Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Rohde & Schwarz и NOFFZ разработват иновативна система за тестване на автомобилни радарни сензори в производствени условия

21.12.2021   |   Технологии
 

Rohde & Schwarz и водещият производител на специализирани тестови системи NOFFZ Technologies си сътрудничат при интегрирането на рефлекторната технология R&S Compact Antenna Test Range (CATR) и радарния ехо генератор R&S AREG800A в системата за финални (EoL) изпитвания на радарни сензори UTP 5069 CATR на NOFFZ. Двете компании разработиха съвместно високоскоростна, точна и ефективна тестова система, която улеснява значително производството и изпитването на радарни сензори.

"Радарите са ключова технология в системите за подпомагане на водача (ADAS) и автономно шофиране (AD). За да оптимизират автономното шофиране съгласно стандарта SAE L3, радарните сензори трябва да отговарят на редица сложни сценарии за пътен трафик. По тази причина радарните сензори за изображения се разработват със значително по-фина пространствена разделителна способност а това изисква антена с много по-голяма апертура. Измерванията на тези радарни сензори в директната далечна област (DFF) биха изисквали непрактично големи за производствената среда пространства. Технологията CATR от Rohde & Schwarz, използвана в камерата R&S ATS1500C решава този проблем, като създава голяма тиха зона с качествени условия на далечна област при много малки физически размери", обясняват производителите.

EoL системата NOFFZ UTP 5069 CATR е предназначена за тестване и калибриране в условията на масово производство. С нейна помощ Tier1 производители на радарни сензори и модули могат да ускорят процесите, да спестят разходи и да използват ефективно работните помещения.

"Анехогенната камера R&S ATS1500C CATR с изключително нисък коефициент на отражение е един от ключовите фактори и резултат от над 30-годишния опит в областта на системната интеграция. Предлага се в компактен корпус, заемащ площ под 3,5 кв. м. Относителното движение на изпитвания прибор по време на калибриране, въвеждане и извеждане може да бъде реализирано или от интегриран робот, или от гониометър. И двете опции за движение могат да бъдат избрани в зависимост от изискванията за гъвкавост на движенията, точност на позициониране и време за изпълнение на тестовия цикъл", отбелязват от Rohde & Schwarz.

     
Източник: Rohde & Schwarz

Ключови думи: Rohde & Schwarz   NOFFZ   CATR   ATS1500C   ADAS  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...