Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Quectel и Point One Navigation представиха нов GNSS модул за роботиката и земеделието

04.01.2022   |   Технологии
 

Quectel Wireless Solutions и Point One Navigation, водещ доставчик на технологии за прецизно позициониране, представиха новия GNSS модул LG69T-AM, допълващ серията LG69T, съобщават от Комет Електроникс, официален представител на Quectel в България. Технологията на Point One позволява точност на позициониране на сантиметрово ниво чрез интегриране на подобряване на GNSS точността (augmentation) в модула, който е лесен за внедряване и базиран на приложно-програмен интерфейс (API) с отворен код, посочват от Quectel.

В LG69T-AM е интегриран позициониращият чип TeseoV на STMicroelectronics с 80 канала за локализация и 4 канала за бързо приемане на данни, съвместими с GPS, GLONASS, Galileo, BeiDou, QZSS и NAVIC. Новият GNSS модул може да бъде интегриран с минимално модифициране на спецификацията на компонентите (e-BOM) и е удобен за масово производство, тъй като не изисква допълнителен външен процесор. Благодарение на малките си размери, тегло и ниско енергопотребление той е особено подходящ за приложения като микромобилност (скутери, колела, тротинетки) или прецизно земеделие.

"Технологията за позициониране FusionEngine и услугата за корекция на GNSS сигнала Polaris на Point One осигуряват абсолютна точност под 10 см и пълно покритие в САЩ и цяла Европа. Polaris предлага разнообразни възможности за свързване, включително през клетъчна мрежа и L-лента. Мрежата е специално изградена за клиенти в областта на прецизното земеделие и включва подобрена защита от заглушаване, изглаждане на смущенията, сигурност "от край до край" и автоматичен мониторинг на работата, несравними с услугите на други доставчици. LG69T-AM е съвместим също със стандартизирани услуги за корекция", обясниха от Quectel.

     
Източник: Комет Електроникс

Ключови думи: Комет Електроникс   Comet Electronics   Quectel   STMicroelectronics   LG69T-AM   LG69T   GNSS модули  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...