Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip представи вътрешносхемен емулатор от ново поколение

11.01.2022   |   Технологии
 

Microchip представи новия вътрешносхемен емулатор MPLAB ICE 4, предназначен за програмиране и отстраняване на грешки (дебъгинг) на PIC и AVR микроконтролери, dsPIC цифрови сигнални контролери и SAM микроконтролери и микропроцесори.

Според компанията MPLAB ICE е най-бързият и най-богат на функции програмен инструмент на Microchip за дебъгинг, използващ интуитивния графичен потребителски интерфейс на интегрираната развойна среда MPLAB X. Емулаторът предоставя гъвкави възможности за разработка, включително разширени функции за отстраняване на грешки при създаване на код, оптимизиращ енергоконсумацията.

MPLAB ICE 4 се свързва чрез SuperSpeed ​​USB 3.0 или High-Speed ​​USB 2.0 интерфейс с опция за безжична връзка чрез Ethernet или Wi-Fi. 

Системата осигурява Ethernet или Wi-Fi връзка за безпроблемно безжично програмиране и отстраняване на грешки. Ethernet свързаността осигурява отдалечено отстраняване на грешки за приложения, които се следят от големи разстояния. Wi-Fi свързаността е подходяща за осигуряване на изолация, например при приложения за управление на двигатели с по-високи напрежения или системи без заземяващ контур.

Мощният хардуер на MPLAB ICE 4 се интегрира с MPLAB X CI/CD настройка през Ethernet, създавайки ефективна интегрирана среда за хардуерна симулация. Разработчиците могат да използват CI/CD съветника, за да настроят Jenkins и Docker параметрите на най-новата версия MPLAB X IDE v6.00.

Дебъгерът разполага с функции за оптимизация на захранването, като следи как енергоконсумацията се съотнася към програмния код с помощта на MPLAB Data Visualizer. Освен това разработчиците могат да извлекат повече от кода, като използват два независими канала за токоизмерване с различна разделителна способност за измерване и оптимизиране на енергоконсумацията.

Вътрешносхемният емулатор MPLAB ICE 4 поддръжа отстраняване на грешки и програмиране на всички микроконтролери, цифрови сигнални контролери и микропроцесори от портфолиото на Microchip, опростявайки процеса на проектиране за разработчиците, когато мигрират от един продукт на Microchip към друг. В допълнение към безплатната развойна среда MPLAB X IDE компанията предоставя пълен набор от безплатни, оптимизиращи компилатори, лицензи за компилатори от професионален клас, лицензи за функционална безопасност и развоен код.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   вътрешносхемен емулатор   вътрешносхемен дебъгер   MPLAB ICE 4   MPLAB X  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...