Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Продажбите на полупроводникови компоненти ще достигнат нов рекорд през 2022 г.

13.01.2022   |   Бизнес
 

Продажбите на полупроводникови компоненти ще нараснат с 11% и ще достигнат рекордните 680,6 млрд. щатски долара през 2022 г., прогнозират от IC Insights. През 2021 г. приходите от електронни компоненти скочиха с 25% след започналото възстановяване от кризата, причинена от избухването на пандемията от COVID-19 през 2020 г.

През 2022 г. темпът на растеж ще се забави, но ще остане над средния във всички основни продуктови категории.

Световните приходи от интегрални схеми се очаква да се увеличат с 11% и да достигнат най-високото си равнище досега от 565,1 млрд. щатски долара. Останалата част от пазара, включваща оптоелектроника, сензори/изпълнителни елементи и дискретни компоненти (наричани накратко O-S-D компоненти) също се очаква да нарасне с 11% до рекордните 115,5 млрд. щатски долара.

През 2021 г. доставките на широко използвани полупроводникови компоненти не успяваха да отговорят на растящото търсене от производителите на системи и оборудване, включително автомобилостроители, които се опитваха да вървят в крачка с възстановяването на своите собствени пазари. Доставките на ИС скочиха с 22%, а на O-S-D компоненти с 20%. Това са впечатляващи резултати, като се има предвид, че за последните 10 години доставките на ИС се увеличаваха средно с 7,4% на година, а на O-S-D компоненти с 4,7%, посочват от IC Insights.

Според прогнозата на IC Insights над 1,3 трилиона полупроводникови компоненти – около 432 млрд. ИС и 889,3 млрд. O-S-D компоненти, ще бъдат доставени през 2022 г., като и при двата сегмента ръстът ще бъде по 10%.

     
Източник: IC Insights; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: IC Insights   полупроводникови компоненти   интегрални схеми   сензори   дискретни компоненти  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...