Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Quectel представи нов интелигентен модул за AIoT приложения от висок клас

18.01.2022   |   Технологии
 

Quectel Wireless Solutions представи новия Android модул SG865W-WF с Qualcomm QCS8250 система върху чип (SoC), която предлага отлични характеристики и богати мултимедийни функции за индустриални и потребителски IoT приложения с изкуствен интелект (AIoT), съобщиха от Комет Електроникс, официален вносител на продуктите на Quectel в България. 

SG865W-WF ще ускори ефективното внедряване на AIoT приложения от висок клас като видеоконферентни връзки, облачен гейминг, цифрови информационни терминали (digital signage), безпилотни летателни апарати (UAV), роботика и интелигентна търговия на дребно.

"Тъй като AIoT се превръща в нова тенденция в развитието на IoT, много устройства не само трябва да осъществяват връзка чрез 5G, LTE, LPWA и други безжични мрежи, но също така изискват анализ в реално време на масивите от данни, които се генерират, както и функции за взаимодействие и споделяне, с цел по-нататъшно реализиране на възможности за вземане на решения и реагиране на локално ниво. Затова терминалите от следващо поколение трябва да могат да извършват ефективни периферни (edge) изчисления, аудио и видео обработка, които могат да отговорят на ключовите изисквания за цифровизацията на индустрията по отношение на гъвкава свързаност, услуги в реално време и оптимизиране на данните", обясниха от Quectel.

Интегрираният 7nm Qualcomm QCS8250 SoC с 8-ядрен процесор Kryo 585, Adreno 650 GPU, Adreno 995 DPU, Hexagon DSP и Spectra 480, може да прави изчисления със скорост до 15 TOPS. 

Благодарение на мощните възможности за видео обработка модулът Quectel SG865W-WF осигурява видео кодиране със скорост до 8K@30fps или декодиране със скорост до 8K@60fps, заснемане на статични изображения и видео с резолюция до 64 MP, както и до седем групи камери.

SG865W-WF поддържа операционна система Android 10, с вградена памет по подразбиране от 8 GB LPDDR5 + 64GB UFS, комуникационни интерфейси Wi-Fi 6.0, Bluetooth 5.1 и 2×2 Wi-Fi MIMO с множество антени.

Модулът може да се интегрира с други клетъчни и GNSS модули чрез периферни интерфейси като двоен USB, множество PCIe и UART, позволявайки на клиентските терминали да се свързват гъвкаво към 4G или 5G мрежи.

     
Източник: Комет Електроникс

Ключови думи: Комет Електроникс   Comet Electronics   Quectel   SG865W-WF   AIoT  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...