Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Rohde & Schwarz и Broadcom предлагат ново решение за тестване на 6 GHz Wi-Fi радиокомуникации

18.01.2022   |   Бизнес
 

Rohde & Schwarz обяви наличието на тестови решения за чипсетите Wi-Fi 6E на Broadcom, първите в индустрията, които работят в 6 GHz честотна лента. Двете компании съвместно верифицираха новата платформа за тестване на безжично оборудване R&S CMP180, която е подходяща както за изследователска и развойна дейност, така и за производствени системи.

Изменението на стандарта IEEE 802.11ax (Wi-Fi 6/6E) с поддръжка на обхватите 2,4 GHz, 5 GHz и 6 GHz има за цел да подобри ефективността на WLAN системите, особено пропускателната способност на единична станция в среда с множество сигнали и при работа на открито. Wi-Fi 6E предлага до 1,2 GHz свободен Wi-Fi спектър за нелицензирана употреба в 6 GHz лента и достъп до седем 160 MHz канала.

Платформата за тестване на радиокомуникационни сигнали R&S CMP180 е квалифицирана за използване с Broadcom 6 GHz Wi-Fi чипсети на ниво RF за параметри като величина на векторната грешка (EVM), измерване на време и съответствие на емисионен спектър. Rohde & Schwarz също така предоставя развойния софтуер Wireless Manufacturing за 6 GHz Wi-Fi чипсетите, както и сервизни решения за OEM и ODM компании.

"Радваме се да предоставим персонализирани тестови решения, които помагат на клиентите на Broadcom да въведат най-новата Wi-Fi технология на пазара. Съвместните усилия с Broadcom във връзка с Wi-Fi 6E осигуряват и солидна основа за подобряване на нашето тестово решение за следващото поколение Wi-Fi 7, което ще се възползва от 6 GHz обхвата, осигурявайки по-висока производителност и пропускателна способност", обясни Кристоф Пойнтнер, старши вицепрезидент в Rohde & Schwarz.

R&S CMP180 осигурява надеждно тестване чрез метод без сигнализиция, като поддържа съвременните безжични стандарти, включително Wi-Fi 6E, Wi-Fi 7 и много други. Удвоеният брой сигнални анализатори (2xVSA), генератори (2xVSG) и RF портове (2x8) позволява извършване на едновременни измервания в един VSA/VSG тестер.

     
Източник: Rohde & Schwarz

Ключови думи: Rohde & Schwarz   Broadcom   R&S CMP180   Wi-Fi 6E   6 GHz Wi-Fi  

Област: Технологии  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...