Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

LEM представи нов прецизен токов сензор за контролно-измервателни приложения

27.01.2022   |   Технологии
 

LEM обяви, че пуска нов токов сензор, който предлага рекордни нива на точност при токоизмерване.

IN 200 е подходящ за употреба във взискателни приложения като прецизно оборудване за тестване и измерване (T&M), използвано за анализиране на ефективността на инверторите, монтирани в хибридни електрически превозни средства (HEV) и електрически превозни средства (EV).

Новият токов сензор може да предложи значителни подобрения в ефективността, особено по отношение на линейност, офсет и шумоустойчивост в сравнение с традиционните сензори за измерване на ток чрез използването на нова цифрова технология, посочват от компанията.

Сензорът реализира несравними нива на точност по отношение на линейност и офсет. Въпреки че спецификацията на IN 200 показва, че грешката от нелинейност е 0,6 ppm максимум 10 ppm офсет, практическите тестове показват, че може да се достигне до стойности от 0,5 ppm и офсет +/-5 ppm. За сравнение, продуктите на конкурентни производители предлагат точност +/-20-25 ppm.

IN 200 допълва семейството на LEM от прецизни сензори, което в момента покрива токов диапазон от 100 A до 2000 A. Самият IN 200 представлява на практика три продукта, поддържащи номинални токове от 100 A, 200 A и 400 A.

IN 200 предлага на потребителите редица допълнителни предимства, включително значително намаляване на шума и изключителна устойчивост на външни смущения. Продуктът, базиран на цифрова технология, осигурява устойчивост на температурни ефекти, смущения и промени в захранващото напрежение, а неговият висококачествен метален корпус (предишните модели използваха пластмасов корпус) осигурява устойчивост на електромагнитни смущения (ЕМС), намалява температурното влияние и позволява прецизна работа в широк температурен диапазон (от -40°C до +85°C), отбелязват от компанията.

Други характеристики на IN 200 са широката честотна лента – до 1,1 MHz (-3 dB), компактната конструкция с отвор Ø 28 мм за кабели и шини и наличието на сигнал, показващ състоянието на сензора.

     
Източник: LEM

Ключови думи: LEM   сензори   IN 200   електромобили  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...