Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip представи нова фамилия Ethernet комутатори за индустриална автоматизация

Microchip представи новата фамилия Ethernet комутатори LAN9668 с поддръжка на Time-Sensitive Networking (TSN). Те предоставят функции, съвместими със стандартите IEEE и комутация на поточни данни с по-ниска латентност и по-голяма точност на синхронизиране в мрежи за индустриална автоматизация.

LAN9668-I/9MX и LAN9668-9MX са 8-портови комутатори с процесор Arm Cortex-A7. Те поддържат стандартите TSN IEEE за комуникация в промишлени условия: IEEE 1588v2 и IEEE 802.1AS-2020 за прецизно синхронизиране; IEEE 802.1Qci за поточно филтриране и контрол; IEEE 802.1Qav и IEEE 802.1Qbv за оформяне на трафика; IEEE 802.1CB и IEC-62439-2 за висока резервирана наличност; ODVA-DLR и IEC-61158-6-10 за резервираност на хардуерните компоненти.

Приложният софтуер Ethernet Switch API (MESA) и PHY API предоставя възможност за разрабоване на пълноценна и удобна за потребителя функционална библиотека, която е независима от операционната система. 

Допълнение към LAN9668x е новият приемопредавателен 4-портов Gigabit Ethernet PHY чип LAN8814 на Microchip, който поддържа напълно най-новите изисквания за TSN, включително IEEE 1588 v2. Разработчиците могат да използват TSN чипсета при проектиране с LAN9668 и LAN8814, за да реализират тайминг, поточно резервиране, защита и управление.

"Приборите и оборудването досега изискваха свои собствени комуникационни системи, но TSN вече подобрява оперативната съвместимост чрез свързване на потоци от данни, за да опрости трафика. Давайки възможност за реализация на конвергентни мрежови архитектури, тази технология позволява на разработчиците да разширят функционалния обхват на своите продукти и да осигурят по-добра ефективност в съществуващите мрежи", обясни Чарлз Форни, вицепрезидент USB и мрежови продукти в Microchip.

Към фамилията Ethernet комутатори LAN9668 и Ethernet PHY чипа LAN8814 се предлагат мрежовите операционни системи IStaX/SMBStaX и WebStaX. Те включват възпроизводима референтна схема, налична като проект на платка или комплект от компоненти на Microchip, включително TSN комутатори, Ethernet PHY, синхронизатори и осцилатори. Това интегрирано решение е съвместимо с всички мрежови стандарти и подпомага разработчиците при първите им проекти.

Комутаторите се поддържат от приложния Linux софтуер и мрежовата операционна система от фамилията VSC6817SDK IStaX, както и от мрежовата операционна система WebSTaX, предназначени за разработка, интеграрация и дългосрочна работа с индустриални Ethernet комутатори.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   LAN9668   LAN8814   Ethernet комутатори   Time-Sensitive Networking  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Технологии
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...