Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Quectel започва да предлага модули със свързаност като услуга

01.02.2022   |   Бизнес
 

Quectel Wireless Solutions обяви, че предлага нова услуга за свързаност - Connectivity-as-a-Service (CaaS), в рамките на която модули с активирана свързаност могат да бъдат доставяни за използване навсякъде по света. Новата услуга допълва портфолиото от иновативни клетъчни модули и антени и позволява на клиентите да опростят процеса на внедряване чрез закупуване на свързаност заедно с модули, антени и развойни услуги.

Услугата за свързаност на Quectel първоначално ще стартира за клиенти в Европа, Близкия изток и Африка (EMEA), а по-късно през 2022 г. в Азиатско-тихоокеанския регион и Латинска Америка. CaaS вече е достъпна в над 190 страни чрез над 500 мрежови оператора и осигурява 2G, 3G, 4G, NB-IoT и Cat-M. Тя улеснява значително внедряването, осигурявайки ускорено пускане на пазара и оптимизирана бизнес ефективност чрез използването на един доставчик за модул, антена и свързаност.

От компанията смятат, че доставката на модули с активирана свързаност ще е особено полезна при масовото навлизане на интегрирана SIM (eSIM и iSIM). Това допълнително опростява внедряването за клиенти, които преди това е трябвало да имат инсталирана традиционна SIM карта за местния пазар. След като бъде включен, модулът с активиран eSIM или iSIM плюс Quectel свързаност ще се свърже към най-добрата налична мрежа.

"Съсредоточаваме се върху предоставянето на търговска гъвкавост за клиентите ни, за да гарантираме, че получават висококачествена комуникация, която прави възможни техните IoT решения. Използвайки самооптимизиращи се тарифи, можем да сведем до минимум риска от допълнителни такси, възникващи при проблеми като мрежова актуализация на софтуера, изискваща допълнителна комуникационна лента", коментира Ричард Харт, директор глобална свързаност в Quectel.

Наред с дългогодишния опит в производството на модули и антени Quectel вече разполага с експертиза в областта на свързаността чрез своята платформа QuecConnectivity, която управлява над 30 млн. SIM карти в Азия. CaaS съчетава предлагането на свързаност с модули и антени, предоставяйки на клиентите единна входна точка към пълното портфолио от продукти и услуги на компанията.

     
Източник: Комет Електроникс

Ключови думи: Комет Електроникс   Comet Electronics   Quectel   Connectivity-as-a-Service   CaaS  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...