Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Infineon стартира годината на пълни обороти

07.02.2022   |   Бизнес
 

Infineon обяви ръст от 20% на приходите до близо 3,2 млрд. евро през първото тримесечие на настоящата финансова година. Печалбите достигат 457 млн. евро или 79% повече в сравнение със същия период на предходната година. Оперативният марж е 22,7%. Резултатите леко надхвърлят прогнозите на компанията.

От Infineon признават, че търсенето продължава да надвишава производствения капацитет на компанията. "Търсенето на нашите продукти и решения остава много високо. Утилизацията на производствените ни мощности е висока и ние ги разширяваме стъпка по стъпка", коментира изпълнителният директор на Infineon Рейнхард Плос.

Плос обяви планове за по-нататъшно увеличаване на производствения капацитет на компанията и отбеляза, че като цяло търсенето на полупроводникови компоненти остава значително по-голямо от предлагането. "Електрификацията и дигитализацията способстват за постоянен висок ръст на целевите ни пазари. Очакваме доставките в някои области на приложение да останат ограничени и през тази календарна година", допълни Плос.

Ръст над средния се очаква в секторите на автомобилостроенето и системите за комуникационна сигурност. Прогнозите за второто тримесечие на финансовата 2022 г. са за приходи от около 3,2 млрд. евро, а за цялата година – до 13 млрд. евро (плюс/минус 500 млн. евро).

     
Източник: Infineon

Ключови думи: Infineon   електронни компоненти  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...