Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip обяви първите PCIe Gen 4 комутатори за автомобилостроенето

Microchip обяви първите на пазара PCIe комутатори от четвърто поколение (Gen 4), сертифицирани за автомобилната промишленост. Новите високоскоростни комуникационни решения Switchtec PFX, PSX и PAX осигуряват разнообразни цифрови функции и изчисления с ниска латентност и са ориентирани към разработката на системи за автономно шофиране и системи за подпомагане на водача (ADAS).

"Нашето портфолио от сертифицирани за автомобилостроенето комутатори Switchtec Gen 4 осигурява най-ниската латентност и висока скорост на обмен, необходими за свързване на обработващите и ускорителните блокове, използвани в ADAS приложенията. Радваме се, че виждаме резултата от няколкогодишното сътрудничество с ключови технологични партньори и клиенти, което изведе тези решения на пазара", обясни Кришна Малампати, директор Маркетинг и приложения за центрове за данни в Microchip.

Комутаторите Switchtec Gen 4 PCIe осигуряват високоскоростна връзка, поддържаща разпределена обработка на критични за безопасността данни в реално време в ADAS архитектури. PCIe се очертава като предпочитано изчислително решение за взаимно свързване в автомобилостроенето по същите причини, поради които стана широко разпространено при центровете за данни. Този интерфейсен стандарт осигурява свръхниска латентност и мащабируемост на честотната лента за процесори и специализирани ускорители при понижено енергопотребление.

"Сертифицирането на решенията на Microchip за строгите изисквания на автомобилния пазар е знаменателно събитие, реализирано в тясно сътрудничество с NVIDIA. Автомобилните PCIe комутатори на Microchip осигуряват гъвкавост и усъвършенствана програмируемост, позволяващи високоскоростно свързване на SoC и GPU в рамките на нашата платформа NVIDIA Drive", коментира Майкъл Труог, старши директор Aрхитектура на автомоблни платформи в NVIDIA. 

Новите PCIe комутатори се поддържат от диагностичния пакет ChipLink на Microchip, който предоставя разнообразни средства за отстраняване на грешки, диагностика, конфигуриране и обследване с използване на графичен потребителски интерфейс.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   Switchtec   PCIe Gen 4   PCIe 4.0   комутатори  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Технологии
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...