Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Технологията SuperFlash на Microchip се прилага в ново решение за интензивни изчисления в невронни мрежи

08.03.2022   |   Технологии
 

Microchip интергира своята патентована технология за невроморфна памет SuperFlash memBrain в ново решение за невронни изчисления на WITINMEM, което е първото в масово производство с енергопотребление под 1 mA и е насочено към системи с изкуствен интелект с функции като намаляване на шума от речта и разпознаване на стотици командни думи в реално време веднага след включване.

Microchip работи с WITINMEM, за да интегрира аналоговото изчислително решение memBrain, базирано на технологията SuperFlash, в система върху чип (SoC) със свръхниско енергопотребление на WITINMEM. SoC системата разполага с технология за изчисления в паметта за работа с невронни мрежи, включително за разпознаване на реч, разпознаване на говорещия, филтриране на шум, разпознаване на сцени и наблюдение на здравословното състояние на хора. WITINMEM от своя страна работи с множество клиенти, за да пусне на пазара продукти въз основа на тази SoC през 2022 г.

"С решението memBrain на Microchip WITINMEM прави революция при интензивните изчислителни задачи за мрежова обработка на реч с изкуствен интелект в реално време въз основа на усъвършенствани модели на невронни мрежи. Ние бяхме първите, които разработиха чип за изчисление в паметта за аудио през 2019 г., а сега положихме още един крайъгълен камък с масовото производствено внедряване на тази технология в нашия SoC за невронни мрежи", обясни Шаоди Уанг, главен изпълнителен директор на WITINMEM. 

"Развълнувани сме, че WITINMEM е наш водещ клиент и аплодираме компанията за навлизането на разширяващия се пазар за реализиране на изкуствен интелект чрез edge обработка с превъзходен продукт, използващ нашата технология", каза Марк Райтен, вицепрезидент на лицензионното подразделение в SST. 

"WITINMEM SoC демонстрира стойността от използването на технологията memBrain за създаване на едночипово решение, базирано на невронен процесор в паметта, елиминиращ проблемите на традиционните процесори, които използват цифров DSP и SRAM/DRAM-базирани методи за съхранение и изпълнение за машинно самообучение", коментира Марк Райтен, вицепрезидент на лицензионното подразделение в SST. 

Решението за невроморфна памет memBrain на Microchip е оптимизирано за извършване на векторно матрично умножение (VMM) в невронни мрежи. То позволява на процесорите, използвани в захранвани от батерии и интегрирани в невронна мрежа устройства, да предоставят възможно най-високата производителност за невронни изчисления на единица консумирана енергия. Това е постигнато чрез съхраняване на параметрите на невронния модел като стойности в масива на паметта и използване на масива от памет като невронен изчислителен елемент. Резултатът е от 10 до 20 пъти по-ниска консумация на енергия в сравнение с алтернативните методи, както и по-ниски общи разходи за компоненти, тъй като не са необходими външни DRAM и NOR.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   WITINMEM   SuperFlash   memBrain   невронни мрежи  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...