Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip представи PCIe SSD контролер от следващо поколение

Microchip представи новия PCIe Gen 5 NVMe SSD контролер NVMe 4016 от фамилията Flashtec с пропускателна способност 14 GB/s и скорост над 3 млн. IOPS (входно-изходни дискови операции в секунда). Благодарение на водещата в сектора ефективност и усъвършенстваните функции за сигурност контролерът от следващо поколение отговаря на най-строгите изисквания на съвременните приложения в широкомащабни центрове за данни с облачно базирани изчисления, посочват от компанията.

"Microchip с гордост обявява следващото поколение на своята продуктова линия контролери Flashtec. Водещата в сектора ефективност, съчетана с нашата доказана и гъвкава архитектура, означава, че NVMe 4016 може да предостави на клиентите най-модерната платформа за техните PCIe Gen 5 NVMe SSD решения", каза Пийт Хейзън, вицепрезидент на отдела за центрове за данни в Microchip.

С 16 високоскоростни програмируеми NAND Flash канала, поддържащи скорост до 2400 MT/s, Flashtec контролерът от четвърто поколение може да използва пълната комуникационна лента на PCIe Gen 5 x 4. NVMe 4016 позволява на настоящите клиенти да използват наличния фърмуер на контролери от предишни поколения и дава на новите клиенти възможност да интегрират тази иновативна платформа в своите иновативни облачни и корпоративни приложения.

Контролерът NVMe 4016, съвместим с NVMe 2.0, поддържа всички най-нови приложения за съхранение и изчисления, включително Zoned Name Spaces (ZNS) и облачната Open Compute Platform (OCP), а гъвкавата архитектура гарантира съвместимост с бъдещите NVMe спецификации.

"Посрещането на сложните предизвикателства в хипермащабни центрове за данни, свързани с мащабируема ефективност по отношение на управляемост, енергопротребление, ефективност и температурни характеристики, има ключово значение за индустриални стандарти като OCP Datacenter NVMe SSD и EDSFF E1.S. Контролерът Flashtec NVMe 4016 дава възможност на производителите на SSD да отговорят на тези изисквания за хипермащабност", коментира Рос Стенфорт, хардуерен системен инженер в отдела за съхранение на данни в Meta. 

NVMe 4016 е и първият PCIe Gen 5 контролер, който поддръжа криптиране на PCIe връзка. Разширените възможности за виртуализация на NVMe 4016 позволяват широкомащабно разгръщане на виртуални машини (VM), както и физически функции (PF) на порт за най-ефективно използване на PCIe ресурсите в големи центрове за данни и инфраструктура за облачни изчисления.

"Предстоящите мащабируеми процесори от следващо поколение Intel Xeon Scalable с кодово име Sapphire Rapids ще интегрират PCI Express 5.0 със скорост до 32 GT/s, за да предоставят I/O решения с ниска латентност и широка комуникационна лента, които нашите клиенти ще внедряват. Щастливи сме да видим, че инвестициите на Microchip в PCIe 5.0 Flashtec контролери подсилват отрасъла и стимулират по-широко внедряване на PCIe 5.0 решения", заяви д-р Дебендра Дас Шарма, старши сътрудник и главен архитект I/O технологии и стандарти в Intel.

"Нашите технологии от следващо поколение могат да се възползват пълноценно от нови стандарти като PCIe Gen 5, което позволява интегрирането на приложения от следващо поколение в центровете за данни. Имаме удоволствието да си сътрудничим с водещи компании като Microchip, за да осигурим ефективността и мащабируемостта, от които нашите клиенти се нуждаят за своите приложения с високи оперативни изисквания", отбеляза Рагу Намбиар, корпоративен вицепрезидент в отдела за решения за центрове за данни в AMD.

Усъвършенстваните ECC функции с по-мощни възможности за корекция на грешки на ниво бит продължават да проправят пътя за използване на по-ефективни NAND Flash технологии като Qual-Level-Cell (QLC) Flash. Иновативният Flashtec контролер NVMe 4016 предлага и нов програмируем енджин за машинно самообучение, поддържа различни функции за разпознаване и класификация на модели, използвани в приложения с изкуствен интелект. 

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   Flashtec   NVMe 4016   PCIe Gen 5   SSD контролери   AMD   Intel  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Технологии
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...