Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Intel инвестира над 33 млрд. евро в нови производствени и развойни центрове в Европа

17.03.2022   |   Бизнес
 

Intel представи първата фаза от мащабната си инвестиционна програма в Европейския съюз, възлизаща на общо 80 млрд. евро и включваща инвестиции във всички части на снабдителната верига в електронната индустрия – от изследователска и развойна дейност (R&D) до мощности за производство на интегрални схеми и модерни технологии за корпусиране.
 
Пат Гелсингер, главен изпълнителен директор на Intel, коментира, че планираните инвестиции са голяма стъпка и за компанията, и за Европа. "Планираме да играем съществена роля в оформянето на дигиталното бъдеще на Европа през следващите десетилетия", посочи Гелсингер.

В първата фаза от инвестиционния си план Intel ще вложи 17 млрд. евро в изграждането на два уникални производствени центъра за полупроводникови компоненти в Магдебург, Германия. Проектирането започва веднага, като строителните работи се очаква да стартират през първата половина на 2023 г., а производството - през 2027 г.
 
Други 12 млрд. евро ще бъдат инвестирани в разширяването на производствения център на компанията в Лийкслип, Ирландия. 

В Италия Intel преговаря за изграждането на модерно back-end производствено съоръжение за 4,5 млрд. евро, което се предвижда да заработи между 2025 и 2027 г. 

Във Франция компанията планира да построи нов европейски R&D център до края на 2024 г., както и да установи основния си европейски център за проектиране в Европа. 

До 2023 г. Intel ще разшири лабораториите си в Гданск, Полша, с 50%, като там ще се фокусира върху решения в областта на невронни мрежи, аудио и графични технологии, центрове за данни и облачни изчисления.

     
Източник: Intel

Ключови думи: Intel   ЕС   полупроводникови компоненти  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...