Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Avnet отчита рекордни приходи благодарение на Farnell

21.03.2022   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Групата Avnet обяви рекордни приходи за второто тримесечие, приключило на 1 януари 2022 г., на текущата финансова година. Резултатите са постигнати благодарение и на силното представяне на Farnell, чиито продажби са се увеличили с 35,3% на годишна база до 441 млн. щатски долара. Оперативният марж на Farnell е скочил с 13,7% през второто тримесечие, като за първото тримесечие е бил 10,9% и 8,3% през последното тримесечие на предходната финансова година.

Ръстът при Farnell се дължи главно на инвестициите в разширяване на глобалното продуктово портфолио. Компанията планира да добави 250 000 нови артикула през тази година, като вече предлага 55% от тях и разполага с асортимент от близо 1 млн. продукта. Допълнителни инвестиции в електронна търговия, представяния на нови продукти и постоянна подкрепа за онлайн инженерната общност също са ключови източници на растеж.

Farnell продължава да укрепва позициите си в онлайн търговията с дял на онлайн поръчките от над 71% през тримесечието, като в някои европейски страни този дял надхвърля 85%. Отчетен е 15% ръст на поръчките и 30% на трафика и се очаква допълнителни инвестиции в дигиталната оферта през следващите тримесечия да продължат да допринасят за увеличение на трафика и покупките.

Роб Роспеджиховски, президент Продажби във Farnell за Европа, Близък Изток и Африка, коментира, че компанията е добре позиционирана да се справи с макропредизвикателствата и да продължи да предоставя върхово обслужване и през настоящата година.

Развиването на офертата на Farnell остава ключов приоритет за групата Avnet, се посочва в официалното съобщение на компанията. Новите попълнения в каталога на Farnell включват Omega, Torex Semiconductor, Excelsys, Delta Electronics и CTS Corporation, както и непредлагани досега продукти на Omron, Amphenol, TE Connectivity и CUI. Добавени са и напълно нови продукти на марки като Raspberry Pi, Broadcom, Nexperia и др.

     
Източник: Farnell

Ключови думи: Farnell   Avnet   Torex   Delta Electronics   Excelsys   Amphenol  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet ElectronicsMicrochip Technology
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
ТМЕ
Renex
Последно от Бизнес
Comet ElectronicsMicrochip Technology

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...