Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

u-blox представи нова антенна платка за Bluetooth позициониране на закрито

u-blox представи новата антенна платка ANT-B10, предназначена за откриване на посока и позициониране на закрито чрез Bluetooth. Платката може да бъде интегрирана в крайни търговски продукти, осигурявайки по-ниско енергопотребление, по-висока точност на позициониране и по-бързо тестване на Bluetooth решения.

Bluetooth позиционирането на закрито използва ъгъла на пристигане (AoA) на Bluetooth сигнала, излъчван от мобилен етикет (таг), в няколко фиксирани опорни точки, за да изчисли местоположението на етикета в реално време с точност под метър. 

Платката ANT-B10 е снабдена с антенна матрица, състояща се от осем отделни patch антени, и е базирана на Bluetooth 5.1 модула NINA-B411. След приемане на входящите радиосигнали, излъчвани от етикетите, в процесора на модула за изчисляване на ъгъла, решението извежда изчисления ъгъл на пристигане, без да стартира допълнителни процеси.

u-blox предлага към новия продукт и развойния комплект XPLR-AOA-3. Той разполага с развойна платка, даваща възможност на разработчиците бързо и лесно да тестват антенната платка ANT-B10, както и с алгоритъм на u‑blox за определяне на посоката. Интегрираните върху развойната платка изводи улесняват тестването и на антенни платки от други производители. Свързването на двете платки предоставя за секунди готова за използване AoA опорна точка за позициониране на закрито.

Антенната платка може да бъде използвана при разработка на Bluetooth приложения за проследяване на стоки в предприятия и складове или на хора и оборудване в болници, търговски обекти, музеи и др. Автоматизираните системи за контрол на достъпа в сгради също могат да използват функцията за откриване на ъгъл, за да определят от коя страна на вратата се намира потребителят.

     
Източник: Microdis

Ключови думи: Microdis   u-blox   Bluetooth   ANT-B10   XPLR-AOA-3  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Технологии
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...