Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip представи нови средства за Qi 1.3 безжично зареждане с удостоверяване

05.04.2022   |   Технологии
 

Microchip представи две нови интегрални схеми, които улесняват разработката на системи за безжично зареждане по новия стандарт Qi 1.3. TrustFLEX ECC608 (индустриален клас) и Trust Anchor TA100 (автомобилен клас) в съчетание с криптографските ключове и услуги на компанията предлагат всички необходими средства за изграждане на сертифицирани подсистеми за сигурно съхранение в потребителски и автомобилни електронни приложения.

Стандартът Qi 1.3 изисква добавяне на подсистема за сигурно съхранение със защитен ключ, включително сертификати X.509, с цел криптографско удостоверяване на източника и качеството на сертифицирания предавател на мощност. Когато приемник например в мобилен телефон е поставен на Qi 1.3 предавател на мощност, той може първоначално да приеме 5 W заряд или изобщо да не зарежда. След извършване на успешно ECC удостоверяване, базирано на X.509, което доказва, че зарядното устройство е от одобрен ("do no harm") тип, телефонът ще може да приеме безопасно 15 W заряд, което значително съкращава времето за зареждане.

Microchip вече е лицензиран от Wireless Power Consortium (WPC) производител, предлагащ не само предварително конфигурирани решения за подсистеми за сигурно съхранение, които опростяват и намаляват времето за разработка, но също така премахва техническите бариери при стандартизиране, осъществявайки всички необходими процедури с ключове на WPC от името на клиентите. Microchip предлага пълен набор от Qi 1.3 решения чрез пълна и сертифицирна референтна схема, включваща микроконтролер за приложения, Qi 1.3 софтуерен стек, подсистеми за сигурно съхранение с поддържаща криптографска библиотека, заедно с услуги както за автомобилни, така и за потребителски приложения.

"Нашите стандартизирани WPC решения за сигурни подсистеми за съхранение демонстрират непрекъснатия ангажимент на Microchip да улеснява широкото внедряване на най-съвременни архитектури за сигурност в рамките на микроконтролерните системи", обясни Нури Дагдевирен, вицепрезидент на подразделението за продукти за сигурност в Microchip.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   WPC   Qi 1.3  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...