Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Нов безплатен whitepaper от Farnell помага на инженерите в разработката на IoT проекти

26.04.2022   |   Бизнес
 

Farnell публикува нов whitepaper в помощ на проектантите на електронни устройства при реализирането на проекти с интернет на нещата (IoT). Документът, озаглавен "Умни сензори – Създаване на интелигентен IoT" ("Smart Sensors – Enabling the Intelligent IoT"), предлага задълбочен поглед върху света на сензорните технологии и актуалните тенденции в сферата на IoT. 

"Инженерите, които работят върху системи с IoT технологии, вече имат достъп до огромно разнообразие от сензори. Наличните варианти преминаха далеч отвъд регистрирането на температура и налягане, за да позволят на сензорите да бъдат очи, уши и носове за IoT. Разбирането на сензорните технологии вече е от критично значение за много проектанти на електронни устройства, които работят по системи и приложения на IoT", коментира Клиф Ортмайер, директор Технически маркетинг във Farnell. 

Новият whitepaper описва възможностите пред инженерите и съображенията, които трябва да се вземат предвид, при избора и интегрирането на сензори в IoT проекти. Очертани са ключови тенденции като ниско енергийно потребление, свързване на сензорите посредством безжични мрежи, включване на защити за безопасност и технологии за подготовка и обработка на данни, осигуряващи по-качествен анализ.

"Електронните инженери трябва да вземат много решения не само защото сензорните технологии се променят, но и защото се увеличават възможностите за свързаност. Способността да се регистрират промени в една система значително се повишава от възможността да се обединят данни от множество източници от мрежата, която покрива съответната заобикаляща среда. Разбирането как сензорите могат да взаимодействат един с друг и техните възможности за обработка на данни и защита ще доведат до по-добър избор при проектиране с тези продукти и интегрирането им с други устройства", допълва Ортмайер. 

Можете да изтеглите безплатно новия whitepaper на Farnell тук.

     
Източник: Farnell

Ключови думи: Farnell   Фарнел   IoT   сензори   whitepaper  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...