Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

LEM представя първия интегриран токов сензор със сигма-делта цифров изход

LEM обяви пускането на HMSR DA – първия на пазара интегриран токов сензор, който предлага сигма-делта битстрийм цифров изход. Моделът ще бъде представен на изложението за силова електроника PCIM Europe 2022 (10 – 12 май) в Нюрнберг, Германия. 

HMSR DA осигурява съществени предимства, особено когато се използва в приложения, чувствителни към шум и смущения, посочват от компанията и допълват, че новият продукт е проектиран да предостави решение за индустриални приложения, изискващи чисти сигнали, но подложени на сериозни проблеми, породени от вибрации, електрически и електромагнитни смущения.

"Специфичните предимства на интегрирания токов сензор с цифров изход включват отлично предаване на сигнала и намален шум, по-ниска цена и по-компактни размери. HMSR DA ще замени много по-сложните и скъпи алтернативни системи, които традиционно включват шунтов резистор, цифров изолатор и захранваща схема. Наличието на всички тези елементи, интегрирани в един продукт, прави HMSR DA далеч по-привлекателна опция за приложения, за които пространството е на първо място, а минималната цена е от съществено значение", посочват от LEM.

Типични приложения за сензора с цифров изход са автономни сервозадвижвания, роботика, шевни машини, превозни средства с автоматизирано управление (AGV), CNC металорежещи машини и ред други области, изискващи изход с висока разделителна способност. 

Новият сензор HMSR DA осигурява разделителна способност от 11 до 13 бита и разполага с 10 MHz тактов генератор. LEM вече работи върху следващото поколение цифрови интегрирани токови сензори, които ще предлагат разделителна способност от 14 до 16 бита и тактов генератор, работещ над 20 MHz.

Сред предимствата на новия цифров модел са компакни габарити на сензора, добър имунитет към смущения от паразитни полета, висока степен на изолация и честотна лента от 300 kHz. Фамилията HMSR предоставя устойчиво, компактно и високоточно решение за измерване на постоянен и променлив ток при взискателни приложения, базирани на импулсни токозахранвания в търговския и промишления сектор.

"Тъй като технологията, на която е базиран новият цифров интегриран токов сензор HMSR DA, е първа по рода си, тя открива пред инженерите нови методи и пътища при проектирането на системи. Сигма-делта цифровият изход е не само лесен за използване, но и много гъвкав, което дава възможност на клиентите да прилагат филтри, за да адаптират сензора към своите специфични изисквания", отбелязват от LEM.

     
Източник: LEM

Ключови думи: LEM   HMSR DA   токови сензори   PCIM Europe  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Технологии
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...