Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip разширява фамилията SuperFlash с нова 64-мегабитова серийна памет за космически приложения

17.05.2022   |   Бизнес
 

Microchip разшири своята фамилия SuperFlash продукти, устойчиви на радиация (RT), с новата 64-мегабитова серийна памет за космически приложения SST26LF064RT. Тя е пригодена да издържа натрупана доза на йонизиращи лъчения (TID) от 50 килорада (krad) и е разработена въз основа на комерсиални стандартизирани технологии (Commercial Off-the-Shelf - COTS).

"SST26LF064RT SuperFlash предлага най-добрите TID стойности на пазара за 64-Mbit серийни Quad I/O памети, като може да работи в различни космически приложения заедно с всяка интегрирана програмируема логическа матрица (FPGA), базирана на SRAM. Новата памет е идеална за системи, използвани в сателитни съзвездия на ниска земна орбита (LEO), и в други радиационни среди, където е необходима придружаваща флаш памет за съхраняване на критичен софтуерен код или потоци от данни, осигуряващи функционирането на цялата система", обясни Боб Вампола, вицепрезидент на подразделението за авиационно-космическа и отбранителна промишленост в Microchip.

SuperFlash NOR паметите на Microchip използват фирмена клетъчна архитектура с два транзистора (split gate), която подобрява производителността, запазването на данинте и надеждността в сравнение с конвенционалните флаш памети. Тя преодолява усложненията, свързани с превключване на управлението на захранването, постигайки най-високи TID стойности в областта, особено ценни в приложения като сателитни бордови компютри и различни видове контролери за двигатели, сензори, соларни панели и системи за разпределение на енергията, посочват от компанията.

За процеса на разработка серийната 64-Mbit SuperFlash памет може да бъде тествана със специална референтна платка и SRAM-базирани FPGA продукти, предназначени за космически приложения. Както и паралелната SuperFlash памет на Microchip, серийната SuperFlash може също да се използва като конфигурационна памет с FPGA и други решения на Microchip като базирания на Arm Cortex-M7 микроконтролер с радиационна защита SAMRH707.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   SST26LF064RT   SuperFlash   космическа индустрия   флаш памет  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...