Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Farnell стартира годишното проучване за предизвикателствата пред жените в електронната индустрия

27.06.2022   |   Бизнес
 

Farnell обяви старта на тазгодишното издание на глобалното проучване за предизвикателствата пред жените в електронната индустрия, което се провежда в сътрудничество с общността element14. Проучването е възможност за жените инженери да споделят своите наблюдения и преживявания, кариерно развитие и други предизвикателства и възможности за тях в електронната индустрия.

Анкетата традиционно се провежда по повод Международния ден на жените инженери, който се отбелязва на 23 юни, и ще продължи два месеца до 20 август. Целта й е да идентифицира пречките пред постигането на равенство в електронната индустрия и начините за намаляване на дискриминацията на работното място. Резултатите ще бъдат обявени през септември т.г.

"Тази година добавихме нови въпроси, касаещи теми, повдигнати при анализа на отговорите на предходното проучване. Ясно е, че нашата индустрия върви в правилната посока, но все още има какво още да се направи", посочи Даян Киби, глобален директор Общност и социални медии в element14. Тя допълни, че се надяват да научат още по-впечатляващи успешни истории на жени, постигнали много в електронната индустрия.

В проучването през 2021 г. се включиха 370 инженери. Повечето бяха на възраст от 25 до 54 години и повече от половината имаха над 10-годишен опит в електронната индустрия. Резултатите показаха, че жените в индустрията получават подкрепа и от другия пол, но все още не са достатъчно представени и се сблъскват с различни прояви на дискриминация.

Можете да се включите в анкетата тук.

     
Източник: Farnell

Ключови думи: Farnell   element14   електронна индустрия   равенство между половете  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...