Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

u-blox обяви най-малкия GNSS модул

05.07.2022   |   Технологии
 

u-blox обяви най-малкия в света GNSS модул MIA-M10. Според компанията той предлага възможно най-енергоефективно решение за проследяване в батерийно захранвани приложения с ограничени габарити. Миниатюрният модул, базиран на платформата u-blox M10, е ориентиран към разширяващия се пазар на средства за проследяване на хора, домашни любимци и селскостопански животни, както и за пазара на индустриални сензори и потребителски стоки.

MIA-M10 е с размери 4,5 x 4,5 мм и има изключително ниска консумация на енергия. Допълнителните режими за енергоспестяване могат да удвоят живота на батерията чрез оптимално балансиране между точността на позициониране и енергоконсумацията.

Както всички модули u-blox M10, MIA-M10 може да получава едновременно сигнали от четири GNSS сателитни системи (GPS, Galileo, BeiDou и GLONASS). Благодарение и на отличните си радиочестотни характеристики, модулът осигурява сигурно позициониране за решения, използващи малки антени, както и за устройства, работещи в среди със слаб сигнал, посочват от компанията.

MIA-M10 е готов за използване и не изисква външни компоненти, което намалява времето за разработка и тестване, спестява разходи и ресурси и ускорява времето за пускане на пазара.

Новият модул се предлага в два продуктови варианта. MIA-M10Q е насочен към пазара на батерийно захранвани средства за проследяване. Малките размери, ниското енергопотребление и високата ефективност го правят подходящ за носими електронни устройства, използвани при наблюдение на деца, възрастни хора, домашни любимци и добитък, както и за свръхдинамични приложения като малки дронове, камери, велосипедни компютри и сензори, захранвани от батерии.

Вторият продуктов вариант, MIA-M10C, е насочен към клиенти, които се нуждаят от допълнителна гъвкавост при комбиниране на модула с активна или персонализирана антенна схема.

"MIA-M10 е най-малкият GNSS модул на пазара – малък колкото чип, но с всички предимства на модул. Изключителната чувствителност и кратките времена за получаване на сигнал от GNSS платформата u-blox M10, в съчетание със свръхниското енергопотребление на серията MIA-M10, осигуряват изключително атрактивно решение за крайни устройства с ограничена мощност и размери, по-специално в разрастващия се пазар на носими проследяващи устройства", обясни Кевин Труемпи, старши продуктов мениджър на продукти за позициониране в u-blox.

     
Източник: Microdis

Ключови думи: Microdis   u-blox   MIA-M10   M10   GNSS  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Технологии

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...