Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Засилва се интересът на електронните инженери към разработката на продукти с вграден изкуствен интелект

13.07.2022   |   Бизнес
 

Мнозинството електронни инженери ще участват в разработката и пускането на продукти с вграден изкуствен интелект до 2023 г., сочат данни, публикувани от технологичната компания XMOS.

Според най-новото проучване на компанията за нагласите на инженерите към IoT приложенията с изкуствен интелект (AIoT) 64% от електронните инженери разработват устройства с характеристики, необходими за поддръжка на вграден изкуствен интелект, които ще бъдат пуснати на пазара в следващите шест месеца.

Данните са потвърждение за засиления интерес към подобни характеристики, посочват от XMOS. 38% от инженерите, обхванати от проучването, казват, че цялата им продуктова линия ще разполага с вградени изчислителни способности за поддръжка на AIoT функционалности до 2025 г. Други 26% заявяват, че в същия период 70% от продуктите им ще разполагат с такива характеристики.

Комбинацията от краткосрочен оптимизъм и дългосрочна амбиция предполага, че двете най-големи пречки пред внедряването на тези технологии – разходите и енергопотреблението, вече не са сериозна заплаха за развитието на такива проекти, коментират от XMOS. Едва 16% от инженерите посочват разходите като пречка, а според само 13% енергопотреблението е проблем.

     
Източник: XMOS; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: изкуствен интелект   AIoT   IoT  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME

Последно от Бизнес

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...