Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Farnell обяви победителите в конкурса за най-дълго използвания Raspberry Pi базиран продукт

15.07.2022   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Farnell обяви победителите в състезанието за най-стар продукт, реализиран с Raspberry Pi, който все още се използва. Най-различни проекти се включиха в шестседмичното състезание, демонстрирайки възможностите на Raspberry Pi.

Състезанието бе организирано по повод десетата годишнина от партньорството на Farnell с Raspberry Pi. Всеки един от трите отличени проекта е създаден през 2014 г. Това са решение за домашна автоматизация за мониторинг на енергопотреблението и термостат с Raspberry Pi B+, видеокамера за заснемане на играчи на софтбол Softball PiCam с Raspberry Pi 1B и решение за наблюдение на трафика с Raspberry Pi B, което следи трафика и изпраща нотификации до телефона на потребителя, ако има проблем, който може да доведе до задръстване на път до работа или до дома. Сред останалите проекти имаше и интерфейс за мерене на кръвно налягане с Raspberry Pi, интелигентна домашна охранителна камера и решение за автоматично напояване.

"Бихме искали да благодарим на победителите и на всички участници, които споделиха своите иновативни проекти в рамките на състезанието. Като най-отдавнашния стратегически бизнес партньор на Raspberry Pi, ние винаги сме търсили хора, които могат да ни покажат умни приложения с Raspberry Pi навсякъде по света", сподели Роман Соро, ръководител SBC във Farnell.

Наградният фонд включва 10 бр. Raspberry Pi Pico и една камера Pi NolR 8MP. Победителите могат да получат наградата си или да я дарят на местно училище, компютърен клуб или колеж.

Farnell предлага пълната гама едноплаткови компютри на Raspberry Pi, с които потребителите могат да създават различни устройства за професионална, търговска, образователна и домашна употреба. Компанията предлага и аксесоари като кутии, захранвания, микро-HDMI кабели и камера с висока резолюция Raspberry Pi.

     
Източник: Farnell

Ключови думи: Farnell   Raspberry Pi   SBC   едноплаткови компютри  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Transfer Multisort Electronik
Последно от Събитията
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...