Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Quectel представи нов еднолентов GNSS модул със свръхниско енергопотребление

Quectel Wireless Solutions представи новия компактен еднолентов GNSS модул LC76G, който се отличава със свръхниско енергопотребление, както и с бързо и високоточно позициониране.

LC76G е базиран на платформата Airoha AG3352, като едновременно може да получава и обработва сигнали от всички GNSS сателитни системи (GPS, GLONASS, BeiDou, Galileo и QZSS), а също така поддържа SBAS, което значително увеличава броя на видимите сателити и подобрява точността на позиционирането. LC76G може да получава сигнали от до 47 сателита и постига точност на позициониране до 1,5 м (CEP50, открито небе), което представлява 40% подобрение спрямо модулите от предходно поколение.

Новият модул се предлага във версия с оптимизирана цена, както и във версия с по-ниска мощност - LC76G, която консумира под 9 mA при 3 V с активирани всичките 4 сателитни системи. Това прави LC76G особено подходящ за батерийно захранвани GNSS устройства, изискващи ниско енергопотребление - персонална носима електроника, средства за проследяване на диви животни и добитък, баркодове за пътни такси, контейнери, както и за редица вече традиционни пазари като споделена мобилност и системи за проследяване на стоки.

Благодарение на вградените SAW филтър и LNA модулът може да бъде свързан директно към пасивна антена и осигурява филтриране на нежелани смущения, гарантирайки отлична ефективност дори при шофиране в градска среда.

LC76G поддържа AGNSS технологията EPO, която намалява времето за първа корекция (TTFF) с горещ старт под 1 секунда и топъл старт в рамките на 2 секунди, докато студеният старт може да получи точни корекции за проследяване в рамките на 15 секунди.

LC76G се предлага в LCC корпус с размери 10,1 х 9,7 х 2,4 мм, съвместим по изводи с други индустриални решения, както и с предишните поколения модули L76 и L76-LB на Quectel.

     
Източник: Quectel

Ключови думи: Quectel   LC76G   GNSS  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


ПРЕМИЕР ФАРНЕЛ ЛИМИТЕД
Последно от Технологии
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...