Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

u-blox обяви високоефективен GNSS модул с интегрирана антена

SAM-M10Q е базиран на GNSS платформата u-blox M10, която осигурява свръхниска консумация на енергия и максимална наличност на информация за позиция с едновременно приемане на сигнал от четирите GNSS сателитни системи (GPS, GLONASS, Galileo и BeiDou). В резултат на това потребителите се възползват от по-висока точност на позициониране и по-бързо фиксиране на позиция, дори и в обстановка, където сигналът е слаб - например градски "каньони".

Благодарение и на отличните си радиочестотни характеристики, модулът осигурява по-точно позициониране и по-бързо фиксиране на позиция дори в условия със слаб сигнал, посочват от u-blox и допълват, че интегрираната широколентова антена със SAW филтър и LNA осигуряват висока устойчивост срещу смущения и стабилна работа, когато модулът се намира в близост до клетъчен модем – често срещан проблем при проследяване на стоки и телекомуникационно оборудване.

SAM-M10Q е готово за използване GNSS решение, което не изисква външни компоненти - така улеснява проектирането и ускорява достигането на продукта до пазара. Съвместимостта по изводи с предишния антенен модул SAM-M8Q на u-blox дава възможност на клиентите да надстроят своите продукти, за да се възползват от усъвършенстваната GNSS технология u-blox M10.

Проектираният за повърхностен монтаж модул позволява ефективно сглобяване чрез автоматизирани производствени процеси. Малките размери (15,5 х 15,5 х 6,3 мм) и опростеният интерфейс осигуряват лесна интеграция в малки крайни устройства.

"Със своята вградена антена, ниско енергопотребление и едновременно приемане на сигнал от всичките четири GNSS системи, антенният модул SAM‑M10Q разширява съществуващото продуктово портфолио u-blox M10 GNSS, предлагайки готово GNSS решение без необходимост от развоен опит в радиочестотните комуникации или проектирането на антени", изтъкна Джун-Джун Лу, старши продуктов мениджър в u-blox.

     
Източник: Microdis

Ключови думи: Microdis   u-blox   SAM-M10Q   GNSS  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Transfer Multisort Electronik
Последно от Технологии
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...