Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Quectel представи нов двулентов прецизен GNSS модул с поддръжка на RTK и DR

Quectel представи новия двулентов GNSS модул LC29H, осигуряващ прецизно позициониране на ниво сантиметър/дециметър. Енергоефективният модул е базиран на платформата Airoha AG3335, като се предлага в множество продуктови варианти с опционално интегрирана поддръжка на технологиите RTK (Real Time Kinematics - кинематика в реално време) и DR (Dead Reckoning - бързо възстановяване при липса на сигнал).
 
Серията LC29H е ориентирана към разширяващите се пазари на автономни косачки, дронове, устройства за прецизно земеделие, скутери и роботи за доставка, както и към други индустриални и автономни приложения.

"Високопрецизното позициониране с точност на ниво сантиметър става жизненоважно за много нови IoT приложения. Роботиката, безпилотните летателни апарати (UAV) и индустриалните приложения, нуждаещи се от прецизна навигация, създават нови пазарни изисквания. Ние сме съсредоточени върху предоставянето на най-добрите в класа, лесни за използване и достъпни решения за нашите клиенти и вярваме, че пазарът на IoT е готов за масово възприемане на модулите за позициониране на ниво сантиметър в широк спектър от сценарии за приложение", коментира Патрик Цян, главен изпълнителен директор на Quectel. 

LC29H може да получава едновременно сигнали от всички GNSS сателитни системи (GPS, GLONASS, BeiDou, Galileo и QZSS), което заедно с поддръжката на SBAS увеличава максимално наличността на сателитния сигнал. Модулът поддържа приемане на L1 и L5 двулентов сигнал, като по този начин гарантира, че терминалите могат да ускорят времето за конвергенция, да подобрят точността на позициониране и да постигнат кратко време за реакция, дори когато сигналът бъде прекъснат. Двулентовата поддръжка значително смекчава ефекта на многопътност, наблюдаван в близост до високи сгради и гъсти градски среди, осигурявайки максимално надеждно позициониране.

Някои от продуктовите варианти на модула разполагат допълнително с 6-осни IMU инерционни сензори (3-осен акселерометър + 3-осен жироскоп) и интегрирани RTK и DR алгоритми за позициониране, което позволява непрекъснато високоточно позициониране на ниво пътна лента в сценарии, при които сателитният сигнал е частично или изцяло блокиран (подземни паркинги, тунели, градски среди, гори). Когато сателитният сигнал бъде получен отново, LC29H комбинира данни от инерционните сензори с GNSS сигналите, а интегрираната навигация може да осигури кратки времена на конвергенция и точност на позициониране на ниво дециметър. За да се подобри ефективността при използване с пасивна антена, LC29H разполага с вграден LNA и вътрешен SAW филтър, осигуряващ висока чувствителност и отлична точност на позициониране.

LC29H се предлага в стандартен LCC корпус с размери 12,2 х 16 х 2,5 мм, който позволява лесна системна интеграция и плавна миграция към най-новите високопрецизни GNSS технологии.

Четирите продуктови варианта на модула са насочени към различни сценарии на приложение. LC29H(EA) предлага решение за пазара на селскостопански дронове, както и на електроенергийни терминали, като е в състояние да подобри способността за защита от смущения в електрическата мрежа на комплексни системи. LC29H(BA) е подходящ за селскостопански машини и специализирани превозни средства, докато LC29H(DA) може да осигури данни за позиция с точност до сантиметър за интелигентни косачки или предпазни каски.

LC29H може да бъде комплектован с широка гама стандартни и персонализирани GNSS антени на Quectel. Предлагат са както пасивни, така и активни антени, персонализирани типове конектори и дължини на кабели.

     
Източник: Комет Електроникс

Ключови думи: Комет Електроникс   Comet Electronics   Quectel   LC29H   GNSS   RTK   DR  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet ElectronicsMicrochip Technology
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
ТМЕ
Renex
Последно от Технологии
Comet ElectronicsMicrochip Technology

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииЕкспертноКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...