Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Quectel осигурява глобална свързаност с нов iSIM модул

09.08.2022   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Quectel обяви новия ултракомпактен LTE Cat M1, NB1 и NB2 модул BG773A-GL, който предлага поддръжка на интегрирана SIM (iSIM). Функционалността на iSIM предоставя голяма гъвкавост и улесения за интеграторите и доставчиците на IoT услуги, тъй като по същество позволява отделно устройство да има необходимия вид свързаност в цял свят. Това осигурява по-лесен начин за интегриране на клетъчна свързаност, като премахва необходимостта от специфични за страната SIM карти и опростява логистиката на традиционните, реализирани в пластика SIM карти, чрез премахване на необходимостта от адаптиране според мястото или страната.

BG773A-GL осигурява изключително ниско енергопотребление благодарение на процесора MIPS 5150 и интегрираната RAM и флаш памет, които спомагат за намаляване на консумацията на ток до ниски нива в различни режими, включително режим на пестене на енергия (PSM) и разширено периодично приемане (eDRX).

"Чрез възможността интеграторите да създадават глобален продукт с един продуктов номер (SKU) проблемите с логистиката и веригата за доставки се елиминират и IoT компаниите могат лесно и безопасно да внедряват своите продукти навсякъде, знаейки, че ще имат достъп до сигурна, висококачествена свързаност без нужда от локализиране и от различни варианти, които да бъдат произвеждани за различни пазари. Това е огромен скок напред за IoT и една от ключовите стъпки, необходими за изграждането на по-интелигентен свят", обясни Ричард Харт, директор "Глобална свързаност" в Quectel.

BG773A-GL се предлага в компактен SMT корпус с размери 14,9x12,9x1,9 мм. Стандартните интерфейси улесняват внедряването в широка гама от IoT приложения като безжични POS терминали, интелигентни измервателни уреди, системи за проследяване, носима електроника и др.

Quectel си сътрудничи с компанията Kigen, иноватор в областта на iSIM, за да интегрира iSIM функционалността в BG773A-GL. Водещата iSIM OS и услугите за сигурност на Kigen осигуряват широк избор от мрежи, които разширяват свързаността за OEM производителите, отговаряйки на техните пазарни изисквания, посочват от компанията.

     
Източник: Комет Електроникс

Ключови думи: Комет Електроникс   Comet Electronics   Quectel   BG773A-GL   iSIM  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


ПРЕМИЕР ФАРНЕЛ ЛИМИТЕД
Последно от Бизнес
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...