Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Farnell стартира втори сезон на подкаста за Индустрия 4.0 и бъдещето на електронното производство

14.09.2022   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Farnell пусна първия епизод от новия, втори сезон на глобалния подкаст "Експертите по иновации: Научете повече за последните иновации в света на електрониката" (The Innovation Experts. Exploring the latest innovations in the world of electronics). Вторият сезон, озаглавен "Индустрия 4.0 и бъдещето на производството" (Industry 4.0 and the Future of Manufacturing), търси отговор на въпроса как някои от водещите в света производители на електронни системи и решения стимулират технологичното новаторство в сферата на индустриалния интернет на нещата (IIoT).

Новият сезон на подкаста ще предложи ексклузивни интервюта с представители на Omega Engineering, Advantech, Eaton, ABB, Red Lion Controls и Schneider Electric. Те ще споделят ценен опит, който би помогнал на различни по мащаб компании да се възползват от концепциите на Индустрия 4.0 и да използват широк спектър от реални IIoT приложения сега и в бъдеще, посочват от Farnell.

"Въпреки че концепцията Индустрия 4.0 изглежда сложна и трудна за прилагане, възможно е да се използват много от нейните елементи и подходи, за да се подобри значително производителността. Опирайки се на опита на нашата глобална мрежа от доставчици и на клиентите, на които те са помогнали, новият сезон на подкаста ще покаже как всяка компания може да въведе нови технологии в своите производствени мощности, за да подобри производителността и да генерира положителна възвращаемост на инвестицията (ROI)", коментира Саймън Мийдмор, вицепрезидент Управление на продукти и доставки във Farnell.

Сред темите на Сезон 2 на The Innovation Experts ще бъдат новата вълна на Индустрия 4.0 и тенденциите в сферата на интелигентните фабрики, синергията на индустриалната революция с електрификацията, силата на автоматизацията в IIoT и много други. Според Farnell подкастът ще бъде ценен източник за купувачи, проектанти, развойни и системни инженери, както и за любители, които искат да са запознати с новите тенденции, предизвикателства, продукти, софтуер и приложения.

Дебютният епизод се фокусира върху това как преработващите и производствените компании могат да приложат принципите на Индустрия 4.0, като възприемат дигитализацията. Кевин Гуус, директор Стратегии при внедряване на IIoT в Omega Engineering, коментира иновативни начини за надграждане на съществуващите системи с решения като сензори и нови дигитални умни сонди за събиране на информация в реално време в производствените съоръжения.

The Innovation Experts е безплатен и се предлага от големи подкаст доставчици като Spotify, Apple, Amazon Music и други.

     
Източник: Farnell

Ключови думи: Farnell   Индустрия 4.0   IIoT   автоматизация   сензори   Omega Engineering   Advantech   Eaton   ABB   Red Lion Controls   Schneider Electric  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Transfer Multisort Electronik
Последно от Събитията
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...