Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Rohde & Schwarz обяви ново поколение осцилоскопи за ускорено изследване и анализ

Rohde & Schwarz добавя изцяло нова серия към портфолиото си от осцилоскопи, която впечатлява с редица уникални характеристики. Осцилоскопите R&S MXO 4 са с 4 канала, като моделите са с честотни ленти от 200 MHz, 350 MHz, 500 MHz, 1 GHz и 1,5 GHz. Сред ключовите им преимущества са незабавен преглед на параметрите на сигнала, изключително нисък шум, максимална дълбочина на паметта, високопрецизен цифров тригер, превъзходно измерване на радиочестотни сигнали, нов потребителски интерфейс.

Незабавен преглед на параметрите на сигнала
R&S MXO 4 се отличава с най-високата в световен мащаб скорост от 4,5 млн. отчитания в секунда, което дава възможност за разкриване на повече детайли на сигнала от всеки друг осцилоскоп. Развойните екипи могат бързо да виждат и изолират редки събития, да разбират по-добре сигналите от физическия слой и да тестват по-бързо без аналог в индустрията.

Тази функция е възможна благодарение на уникалният ASIC процесор, обработващ 200 Gbps. Това е един от няколкото нови технологични блока, разработени от инженерите на Rohde & Schwarz и внедрени за първи път в серията R&S MXO 4. Д-р Андреас Вернер, вицепрезидент по осцилоскопите в Rohde & Schwarz, обяснява: "Новите хардуерни и софтуерни технологични блокове и архитектура позволиха на нашия екип да постигне инженерен пробив, който се случва веднъж на десетилетие. Нашите клиенти ще изпитат съвсем ново ниво на производителност и всичко това на цена, по-достъпна от тази, която някога е била виждана на пазара."

По-нисък шум при измерване и най-висока налична вертикална разделителна способност
Серията R&S MXO 4 включва 12-битов АЦП, който работи във всички честоти на семплиране на уреда, с 18-битова вертикална разделителна способност за по-голяма прецизност от всеки друг осцилоскоп. Серията също така впечатлява с най-ниския шум, както и най-големия обхват на отместване (offset range) в своя клас ( +/- 5 V при 500 uV/div). Потребителите могат да виждат постояннотокови и други сигнали с по-голяма прецизност, отколкото с който и да е друг осцилоскоп на пазара.

Максимална дълбочина на паметта
С едновременна стандартна памет от 400 Mpts на всичките четири канала, серията R&S MXO 4 има до 100 пъти повече стандартна памет от основния си конкурент. Допълнителната памет осигурява и допълнителни възможности за измерване, когато е необходимо.

Високопрецизен цифров тригер
Доскоро наличен само в осцилоскопи с по-висока производителност и по-висока цена, цифровият тригер е стандартен за всички осцилоскопи от серията R&S MXO 4. Чувствителността на тригера от 1/10 000 деление може да изолира трудни за откриване малки аномалии на физическия слой при наличието на мощни сигнали. Нито един конкурентен осцилоскоп не притежава такава степен на чувствителност на тригера за изолиране на слаби сигнали. Цифровият тригер допълва 18-битовата вертикална архитектура, като позволява на потребителите да използват напълно прецизността на серията R&S MXO 4.

Превъзходни възможности за измерване на радиочестотни сигнали
В допълнение към измерванията във времеви интервали осцилоскопите от серията R&S MXO 4 имат превъзходни възможности за измерване на радиочестотния спектър. Те са първите осцилоскопи, които извършват 45 000 FFT (бързи преобразувания на Фурие) в секунда, докато сравнимите осцилоскопи осигуряват по-малко от 10 FFT в секунда. Тази базова функция позволява на инженерите да анализират повече радиочестотни сигнали, отколкото с който и да е друг осцилоскоп от този клас.

Нов потребителски интерфейс
Серията R&S MXO 4 разполага с 13,3-инчов капацитивен сензорен екран с Full HD резолюция и интуитивен потребителски интерфейс. Малките размери на уреда, по-слабият от шепот звуков шум, монтажът по стандарта VESA и комплектът за монтаж в стелаж за инсталиране в интегрирани среди, правят осцилоскопите R&S MXO 4 идеални за всяко инженерно работно място.

Когато потребителите имат по-големи изисквания, са налични редица опции за надграждане, включително 16 интегрирани цифрови канала с опцията MSO, интегриран двуканален 100 MHz генератор на произволни функции, опции за декодиране на протоколи за различни стандарти индустриални шини и други опции, които разширяват възможностите на осцилоскопа.

Повече за новия R&S MXO 4 вижте тук.

 

 

 

 

 

 

ROHDE & SCHWARZ Oesterreich GesmbH Bulgaria Branch
София 1766
Бизнес Парк София, сграда 4, ет. 4
Тел.: +359 (0)2 954 2882, +359 (0)885 094 611
E-mail: rs-bulgaria@rohde-schwarz.com
www.rohde-schwarz.com

     
Източник: Rohde & Schwarz

Ключови думи: Rohde & Schwarz   R&S MXO 4   осцилоскопи  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet ElectronicsMicrochip Technology

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Амтест
Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ
Comet ElectronicsMicrochip Technology
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...