Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Rohde & Schwarz разширява инициативата Oscilloscope Days със серия практически семинари

13.10.2022   |   Предстоящо
 

Rohde & Schwarz разширява образователната инициатива Oscilloscope Days с поредица практически семинари, които ще се проведат онлайн и на живо на различни места в Европа от октомври 2022 г. до април 2023 г. 

Първият семинар ще се състои онлайн на 27 октомври 2022 г. от 11:00 до 13:00 ч. Участието в него, както и в останалите семинари от програмата на Училището за измервателни технологии (School of Measurement), е безплатно.

На семинарите специалисти от Rohde & Schwarz ще представят реални предизвикателства при проектиране на схеми със силови компоненти, а участниците ще могат активно да взаимодействат с лекторите. На събитията на живо, комбинирайки теория и практика, участващите инженери ще могат да използват най-новата серия осцилоскопи R&S MXO4 на Rohde & Schwarz в реални условия при реализиране на реални DUT приложения. Фокусът ще бъде върху задачи като DC/DC и AC/DC преобразуване, отстраняване на EMI грешки, базово бързо преобразуване на Фурие (FFT) и декодиращи протоколи, определяне на характеристиките на компоненти, измерване на ефективност и изчисляване на загубите, както и анализ на мощността и ШИМ (PWM) сигнали и др.

По думите на д-р Андреас Вернер, вицепрезидент осцилоскопи в Rohde & Schwarz, осцилоскопите са утвърдени като основен инструмент, който всеки електронен инженер трябва да има на работната си маса, но често идентифицирането на наистина важните им характеристики, а дори и запознаването с най-актуалните опции, може да бъде истинско предизвикателство. "Ето защо създадохме Училището за измервателни технологии, наш собствен образователен подход, в подкрепа на електронните инженери да развият уменията си и да се възползват максимално от възможностите на своите осцилоскопи", посочва д-р Вернер.

Повече информация за предстоящите семинари вижте тук.

     
Източник: Rohde & Schwarz

Ключови думи: Rohde & Schwarz   Oscilloscope Days   осцилоскопи   R&S MXO4  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
TME
Rohde&Schwarz

Последно от Предстоящо

Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...