Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Quectel предлага решения за дигиталната трансформация на енергийния сектор

20.12.2022   |   Начало»Бизнес
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Умни измервателни уреди, интелигентни мрежи и приложения за умни домове, използващи технологии като облачни и периферни изчисления, анализ на данни, наред с автоматизацията, роботиката, IoT, изкуствения интелект, цифровите двойници и много други играят все по-голяма роля за постигане на по-висока енергийна ефективност.

С помощта на умни измервателни уреди, интелигентни мрежи и платформи, базирани в облака, потребителите могат да плащат само това, което реално потребяват, а в автотранспортния сектор модерните системи за асистиране на водача правят възможно спестяването на 400 000 т въглеродни емисии на година. Портфолиото от модули и антени на Quectel, наред с наскоро представената услуга за свързване, е идеално за реализирането на подобни IoT решения, посочват от компанията.

Решения за оптимизиране на енергопотреблението

"Технологиите, които виждаме днес, било то умни измервателни уреди, интелигентни мрежи, автомобилни системи, или умни зарядни устройства, са начин да оптимизираме използването на енергия и да смекчим някои от проблемите, с които се сблъскваме по света", коментира Норберт Мурер, президент и директор продажби на Quectel.

Секторът на комуналните услуги е изключително подходящ за внедряване на свързани технологии и вече из основи е трансформиран чрез развитието на IoT. Използвана преди за 2G, LTE 450 честотната лента се използва все повече като мрежа за IoT и критични приложения и е идеална за широкото покритие, изисквано от IoT.

LTE Cat 1 модули за трансформацията на сектора на комуналните услуги

Сред модулите на Quectel, които поддържат LTE 450, е LTE Cat 1 модулът EG921N-EN, оптимизиран за M2M и IoT приложения. Други модули, подходящи за осъществяване на трансформацията в сектора на комуналните услуги, са Wi-Fi & Bluetooth модулът FC41D, проектиран да покрие изискванията на приложения като умни домове и индустриални управления, и BC660K-GL, проектиран специално за интелигентни решения за измерване.

LTE Cat 1 модули за зарядна инфраструктура

Портфолиото на Quectel включва още решения, с които операторите на зарядна инфраструктура могат да улеснят свързването на зарядните точки. LTE Cat M1 модулите BG950 и BG951 предлагат ултраниско енергопотребление, идеално за периодите, в които зарядните станции не се използват, а сериите EG91 и EG915 предлагат още по-добра производителност в LTE Cat 1 за зарядни станции за електромобили, обясняват от компанията.

Антени за по-голяма ефикасност на свързването и по-лесно инсталиране на устройствата

Quectel предлага и антени, с които може да се оптимизира ефикасността на свързването и да се улесни инсталирането на устройствата. Те могат да се доставят и интегрирани с IoT модулите на Quectel, за да се съкрати времето за пускане на пазара на крайните продукти и да се спомогне за елиминирането на често срещаните проблеми с интеграцията.

     
Източник: Комет Електроникс; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: Комет Електроникс   Comet Electronics   Quectel   IoT   LTE Cat 1   EG921N-EN   BC660K-GL   BG950   BG951   EG91   EG915  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Transfer Multisort Electronik
Последно от Бизнес
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...