Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

През 2023 г. ще се изграждат рекорден брой нови производствени мощности за електронни компоненти

06.01.2023   |   Начало»Бизнес
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Над 500 млрд. щатски долара ще бъдат инвестирани в 84 съоръжения за производство на електронни компоненти, като този инвестиционен ръст се стимулира от търсенето в сектори като автомобилостроене и високопроизводителни изчисления, сочи последното издание на доклада World Fab Forecast на международната браншова организация SEMI.

Докладът отбелязва, че през 2022 г. е започнало строителството на рекорден брой нови съоръжения – 33, а през т. г. се планира да започне изграждането на още 28. 

"Последното издание на World Fab Forecast на SEMI отразява нарастващото стратегическо значение на полупроводниковите компоненти за държавите и широк спектър от индустрии в световен мащаб", коментира Аджит Маноча, президент и главен изпълнителен директор на SEMI. Докладът отчита значителното влияние на правителствените стимули за разширяването на производствения капацитет и укрепването на веригите на доставки. "При възходящата дългосрочна перспектива за индустрията нарастващите инвестиции в производството на полупроводникови компоненти са от решаващо значение за полагането на основите на глобален растеж, подхранван от богата гама от нови приложения", допълни Маноча.

В Северна и Южна Америка до края на 2023 г. ще започне изграждането на 18 нови производствени съоръжения. САЩ се оформя като водещ център благодарение на растящата държавна подкрепа за откриването на нови съоръжения за производство на чипове и развитието на екосистемата от доставчици.

Китай се очаква да изпревари всички останали региони по брой нови производствени мощности с 20 проекта, а инвестициите в нови производствени бази в Европа и Близкия Изток ще достигнат нов исторически връх със 17 нови съоръжения.

В Тайван се очаква да започне изграждането на 14 нови съоръжения, в Япония и Югоизточна Азия – по шест. В Южна Корея са планирани три големи производствени бази.

     
Източник: SEMI; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: SEMI   World Fab Forecast   полупроводникови компоненти   електронни компоненти  

Област: Електроника  

Comet Electronics
MicrochipComet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Transfer Multisort Electronik
Последно от Бизнес
MicrochipComet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...