Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Quectel представи ултракомпактен LTE Cat 1 bis модул за IoT приложения със среден обхват - 17.01.2023

17.01.2023   |   Начало»Бизнес
Редактор: Мира Станкова

Quectel разшири своето портфолио от LTE решения с новия LTE Cat 1 bis индустриален модул EG800Q-EU. В миниатюрен LGA корпус (15,8 х 17,7 х 2,4 мм) той предлага разнообразни възможности за внедряване на IoT проекти и широк спектър от приложения, особено в ограничени пространства.

EG800Q-EU е базиран на LTE IoT модем Qualcomm QCX216 с покритие на LTE FDD честотна лента B1/3/5/7/8/20/28, работеща в Европа, Близкия Изток, Африка, Австралия, Нова Зеландия и Израел. Модулът осигурява 10 Mbps максимална скорост за прием на данни при удължен живот на батерията, което го прави подходящ за различни високоскоростни IoT приложения, включително интелигентни измервателни уреди, устройства за проследяване, електронна мобилност, паркомати и сградна автоматизация. Поддръжката на Cat 1 bis позволява използването на една антена, благодарение на което новият модул може да послужи и за разработка на компактни IoT терминали с отлично съотношение цена/качество, посочват от фирмата.

EG800Q-EU предоставя също богат набор от интернет протоколи и стандартни индустриални интерфейси, включително USB 2.0/UART/I2C/PCM/USIM. Освен това модулът поддържа технологията DFOTA, която позволява автоматично обновяване на фърмуера и интегрираните услуги за Wi-Fi позициониране при отсъствие на GPS сигнал в помещения на закрито.

За да подпомогне клиентите в развойния процес, Quectel предлага разнообразни модели високоефективни LTE Cat 1 антени, които значително подобряват безжичната свързаност. IoT разработчиците могат могат да поръчат модула EG800Q-EU в комплект с антени на Quectel и услуги за предварителна сертификация, като по този начин да намалят разходите и времето за пускане на пазара на своите Cat 1 продукти.

     
Източник: Комет Електроникс

Ключови думи: Комет Електроникс   Comet Electronics   Quectel   EG800Q-EU   LTE Cat 1  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rohde & Schwarz Österreich
Последно от Бизнес
Comet Electronics
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...