Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Ново решение на LEM допринася за широкото навлизане на електромобилите в Северна Америка

19.01.2023   |   Начало»Бизнес
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

LEM обяви пускането на пазара на нов измервателен уред, подходящ за станции за бързо зареждане с постоянен ток (direct current fast charging – DCFC) за електромобили. Новият DCBM 400/600 ще позволи на производителите на зарядни станции за електрически превозни средства (EVCS) да ускорят сертифицирането си съгласно изискванията за измерване на постоянен ток от CTEP/NTEP (Certified Test and Evaluation Professional/National Type Evaluation Program) в Северна Америка.

Новият двупосочен измервателен уред ще опрости процеса за производителите, на които им предстои да сертифицират своите зарядни станции по стандартите на UL, като за допълнителна сигурност продуктът ще преминава през нов одит на всяко тримесечие, посочват от компанията.

DCBM 400/600 е подходящ за DCFC станции с мощност от 25 kW до 400 kW, като позволява прецизно управление на разходите и интегрира заверени данни за таксуване в съответствие с протокола Open Charge Metering Format (OCMF). Той осигурява не само достоверно таксуване, но и сигурна комуникация и лесна свързаност с облачни услуги, обясняват от LEM.

Новият измервателен уред е базиран на опростен plug & play подход, осигуряващ бързо и лесно внедряване дори при ретрофит на съществуващи зарядни станции и е снабден с подвижен измервателен елемент, който улеснява използването му във всеки тип зарядна архитектура.

Способен да следи ток, напрежение, температура и енергоконсумация, DCBM 400/600 е разработен в съответствие с изискванията за сигурност на данните, елелектромобилност, цифровизация и гъвкавост, като е сертифициран от UL за САЩ и Канада. DCBM 400/600 отговаря на стандартите UL 61010 и UL 810 със сертификация в категория FTRZ за приложения в електрически превозни средства.

Важни характеристики на измервателния уред са възможността за комуникация по Ethernet с поддръжка на протокола HTTP/REST и синхронизацията по време чрез времевия мрежов протокол (Network Time Protocol – NTP), което допълнително опростява интеграцията в различни видове зарядни станции за електрически превозни средства. В допълнение, двупосочното измерване на енергията го прави съвместим със стандартите V2G (vehicle-to-grid) и V2X (vehicle-to-everything). И накрая, стабилно проектираният DCBM 400/600 е прецизен при температури от -40°F до +185°F и има корпус със степен на защита IP20, допълва производителят.

"Пазарите на електромобили в САЩ и Канада непрекъснато се разширяват, но този растеж може да бъде възпрепятстван от недостатъчния достъп до бързи постояннотокови зарядни станции. LEM знае от какво точно се нуждае секторът и работи в тясно сътрудничество с компаниите, които произвеждат и инсталират EVCS в процеса на разработване на решения като DCBM 400/600. Готови сме да помогнем за осъществяване на бъдещето с нулеви въглеродни емисии в Северна Америка", коментира Клод Шампион, управител на LEM USA.

     
Източник: LEM

Ключови думи: LEM   DCFC   DCBM 400/600   електромобили   измервателни уреди  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Transfer Multisort Electronik
Последно от Бизнес
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...