Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Литва стартира производство на електронни компоненти в партньорство с Тайван

27.01.2023   |   Начало»Проекти
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Teltonika обяви споразумение за технологично сътрудничество за 14 млн. евро с тайванския Изследователски институт за индустриални технологии (ITRI), за да започне производство на полупроводникови компоненти в Литва.

Благодарение на споразумението Teltonika ще получи лицензи за технологии за производството на електронни компоненти, разработени от ITRI. То също така гарантира, че компанията ще получи съдействие при изготвянето на детайлни планове и инженерно обучение на служителите.

Това е началото на нов етап в развитието на Литва, в който страната ще се фокусира върху технологии, променящи света, заяви литовският министър на икономиката и иновациите Аушрине Армонайте. Според нея страната има потенциала да намери място на световния пазар на полупроводникови компоненти и партньорството с Тайван ще й помогне да напредва бързо, съревновавайки се с най-силните световни играчи и реализирайки своите амбициозни цели.

"Това е наистина историческо събитие за Литва, тъй като това е най-големият съвместен проект на ITRI с друга държава в 50-годишната му история", коментира Арвидас Паукщис, основател и президент на Teltonika. По неговите думи ITRI ще предостави технологии, широко използвани днес в силовата електроника за производството на устройства за енергиен мениджмънт като соларни инвертори, зарядни устройства за електромобили и друго домашно и индустриално електронно оборудване.

Той разкри, че първоначалната идея е била да се започне производство на по-традиционни компоненти, но след анализ на пазара компанията решава да развива нови технологии, използвани в сферата на възобновяемите енергийни източници, електрическите превозни средства или други индустриални решения. Компанията също така смята да предложи и услуги за проектиране, асемблиране и тестване на своите клиенти.

Споразумението между Литва и Тайван ще послужи като основа за създаването на полупроводникова индустрия в Литва. То е на стойност 14 милиона евро, като 10 млн. евро ще бъдат осигурени от тайванското Министерство на външните работи, а 4 млн. евро – от Teltonika.

Очаква се изграждането на производствените съоръжения да отнеме около две години, а реализацията на проектите, небходими за стартиране на производството на чипове в Литва, да приключат до 2027 г.

     
Източник: Teltonika

Ключови думи: Teltonika   ITRI   полупроводникови компоненти   чипове  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Transfer Multisort Electronik
Последно от Проекти
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...