Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Quectel и Skylo обявиха първия в света NTN модул

31.01.2023   |   Начало»Бизнес
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Quectel обяви партньорство с оператор на орбитална мрежа (non-terrestrial network – NTN) за осигуряване на непрекъснато сателитно свързване на всички устройства, използващи подготвените за 5G LPWA модули BG95x/BG77x на Quectel. В резултат на новото партньорство със Skylo модулите на Quectel ще станат първите, които поддържат сателитна NTN, гарантирайки непрекъснато свързване на устройства, сензори, машини и други за по-добро потребителско изживяване, посочват от компанията.

Използването на модулите с Rel-17 NTN фърмуер не изисква от потребителите да правят каквито и да било промени в начина, по който проектират хардуера. Всяко устройство, сензор или машина може да бъде надградено, за да поддържа сателитна свързаност. Това означава, че потребителите по света ще могат да осъществяват мобилна и сателитна връзка, без да се налага ръчно превключване между двете или използване на две отделни устройства.

"Quectel е въодушевена от своя нов технологичен пробив, водещ към нова ера на IoT решения и свързаност", заяви Несет Ялцинкая, вицепрезидент Продукти в Quectel. "Фактът, че IoT устройствата вече могат да осъществяват сателитна връзка със същия модул, с който извършват и мобилна връзка, означава, че можем да поддържаме приложения и ниво на покритие, които не бяха възможни в миналото – от корабоплаване до носими устройства и автомобилостроене".

Мрежата на Skylo позволява съвместимите мобилни устройства да превключват между мобилна и сателитна връзка, осигурявайки пълно покритие без прекъсване и без необходимост от специална или допълнителна антена. Skylo има своя собствена базирана на 3GPP стандарти NTN RAN и Core и използва съществуващи наземни станции, за да осигури широко географско покритие, поддържано от геостационарни сателитни мрежи, което позволява бързо разширяване в нови зони и региони и елиминира необходимостта да се чака за нови съзвездия.

Партньорството между Quectel и Stylo извежда NTN на масовия пазар, предоставяйки на потребителите по-добра свързаност и достъп до нови приложения, отбелязват от Skylo.

     
Източник: Комет Електроникс; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: Комет Електроникс   Comet Electronics   Quectel   NTN   5G   LPWA модули   IoT  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


ПРЕМИЕР ФАРНЕЛ ЛИМИТЕД
Последно от Бизнес
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...