Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Quectel разширява портфолиото си от комбинирани 5G и GNSS антени

07.02.2023   |   Начало»Бизнес
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Quectel представи три нови комбинирани антени, за да помогне на IoT разработчиците и проектантите да оптимизират функционалността на своите крайни продукти чрез разширено покритие и услуги за определяне на местоположението в интелигентния транспорт, телематиката и телекомуникациите.

Трите нови модела са:

  • YEMN016AA - 5G и GNSS антена тип "5 в 1" нископрофилна, за винтов монтаж; 
  • YEMN017AA - GPS антена тип "5 в 1" с множество опции за монтаж;
  • YEMA013AA - плоска, правоъгълна комбинирана антена тип "9 в 1" за адхезионен монтаж.

"За да ускорят времето за пускане на пазара и да опростят проектирането, разработчиците се нуждаят от високопроизводителни и универсални антенни модули с множество опции за монтаж и максимално голям избор по отношение на свързаността и гъвкавостта. Тези нови продукти предлагат това, както и допълнително предимство - несравнимата поддръжка, осигурена от Quectel в областта на проектирането, персонализирането, тестването и производството", обясни Колин Нюман, директор "Бизнес развитие на антени" в Quectel Wireless Solutions.

Нископрофилният комбиниран антенен модул за винтов монтаж YEMN016AA 5G е с размери 204 x 86,6 x 31 мм, което го прави подходящ за ограничени пространства. Комбинираната антена е оптимизирана за 5G и 4G мрежи с 4x4 5G/4G MIMO и GNSS L1 и L5, като предлага високоефективна клетъчна и сателитна свързаност.

Ултрашироколентовата 5G/4G антена осигурява широко покритие от 600 - 6000 MHz и е обратно съвместима за поддръжка на 3G и 2G мрежи, както и на Cat M и NB-IoT. Антената е проектирана за работа с различни параметри на заземителната равнина или в свободно пространство с лесно интегриране и опции за свързване от 300 до 5000 мм с SMA конектори.

Ненасочената антена за винтов монтаж се инсталира лесно и предлага максимална издръжливост благодарение на своя IP69 KIBILAC ASA корпус с удароустойчивост от клас IK09. Антената е съвместима с модулите от серията RM520x на Quectel. 

Quectel YEMN017AA осигурява възможно най-висока ефективност и може да се използва в широк кръг от безжични приложения, посочват от фирмата. Комбинираният антенен модул "5 в 1" с богат набор от функции се състои от две LMH и две MH клетъчни антени и една GNSS L1/L5 антена. YEMN017AA може да се монтира чрез винт, на повърхност или на стълб и също се предлага в IP69 KIBILAC ASA корпус със защита от удари IK09.

И двата модела комбинирани антени YEMN016AA и YEMN017AA са подходящи за приложения в интелигентния транспорт като автономно шофиране, за интелигентна сигурност в камери със сензори за движение, в индустриалното производство за телематика на тежко оборудване, както и в службите за бързо реагиране.

Quectel YEMA013AA е 5G антена за адхезивен монтаж, оптимизирана за 5G и 4G мрежи. Тя предлага 8x8 5G/4G MIMO и GNSS L1 и L5 антени в компактен корпус с размери 264,6 x 157,6 x 30,5 мм. Антената може да се използва в приложения за пътен транспорт в автобусния, железопътния и авиацоннния сектор, в автомобилния сектор за проследяване и телематика на тежко оборудване и превозни средства, за дистанционно наблюдение на съоръжения и тръбопроводи, както и в службите за бързо реагиране и спешна помощ. Комбинираната антена YEMA013AA е особено подходяща за клиенти, използващи индустриални рутери, и поддържа широк спектър от приложения в IoT или M2M, както и сценарии с HD видео през LTE.

     
Източник: Комет Електроникс; Снимки: Quectel и Dreamstime

Ключови думи: Комет Електроникс   Comet Electronics   Quectel   YEMN016AA   YEMN017AA   YEMA013AA  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet ElectronicsMicrochip Technology

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Амтест
Последно от Бизнес
Comet ElectronicsMicrochip Technology
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...