Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip представи нов хибриден силов модул "всичко-в-едно" за приложения в електрическата авиация

10.02.2023   |   Начало»Бизнес
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Microchip представи нов хибриден силов модул - първия представител от нова продуктова гама захранващи решения, които ще се предлагат в 12 различни варианта с MOSFET, базирани на силициев карбид (SiC) или IGBT. Модулът е ориентиран към производителите на електрически лететелни апарати (MEA), които се стремят да преобразуват системите за управление на полета от хидравлични в електрически, за да намалят теглото на въздухоплавателното средство и сложността на проектирането. 

Новите хибридни силови модули

представляват полупроводникови прибори с висока степен на интеграция, които намаляват броя на компонентите и опростяват цялостната конструкция на системата. Конфигурируемите захранващи блокове използват тримостова топология с компоненти от силициев карбид (SiC) или силиций.

Други ключови характеристики

на новите хибридни силови модули са множеството спомагателни захранвания, които улесняват функцията за ограничаване на пусковия ток.

Опционалните допълнителни възможности включват плавен пуск, интерфейсен модул за соленоиди, регенеративен спирачен превключвател и температурни сензори за реализиране на дистанционни мониторингови функции. Силовите модули също така улесняват генерирането и преобразуването на енергия, като използват висока импулсна честота, което дава възможност за разработка на по-компактни и по-ефективни електрозахранващи системи.

Стандартното напрежение

на силовите модули е от 650 V до 1200 V, с възможност за достигане до 1700 V при специална заявка. Приборите са проектирани така, че да осигуряват ниски индуктивности при висока плътност на мощността със захранващи и сигнални конектори, които могат да се запояват директно върху разработената от потребителя печатна платка.

"Microchip се ангажира да разработва продукти, които служат като градивен елемент за разработка и внедряване на по-леки, по-компактни и високоефективни системни решения в авиацията. Хибридните силови задвижващи модули предоставят цялостно решение за захранване на нашите клиенти, които проектират електрически летателни средства", коментира Леон Грос, корпоративен вицепрезидент на подразделението за дискретни силови компоненти на Microchip. 

Новите хибридни захранващи модули могат лесно да бъдат конфигурирани с други решения и компоненти на Microchip, включително FPGA, памети, контролери за двигатели и интегрални схеми за мониторинг на задвижвания.  

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   авиационна промишленост   силови модули   силициев карбид   SiC   IGBT   MOSFET  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Transfer Multisort Electronik
Последно от Бизнес
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...