Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Microchip представи регулатор на напрежение с радиационна защита

20.02.2023   |   Начало»Бизнес
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Microchip обяви първия си прибор за управление на електрозахранвания с радиационна защита, разработен въз основа на комерсиални стандартизирани технологии (COTS) с 3A Low-Dropout (LDO) регулатор на напрежение MIC69303RT. 

Новият MIC69303RT с висок ток и ниско напрежение е ориентиран към приложения в сателитни съзвездия, работещи в ниска околоземна орбита (LEO), и други космически приложения. Регулаторът на напрежение се предлага в мострени бройки за прототипиране както в пластмасов, така и в херметичен керамичен корпус.

Базиран на COTS технологии

MIC69303RT е базиран на COTS технологии, което улеснява извършването на предварителни изпитания и разработка в начален етап. Той функционира с единично ниско захранващо напрежение от 1,65 до 5,5 V, като може да подава изходни напрежения до 0,5 V при високи токове, осигурявайки висока точност и свръхниски падове на напрежението от 500 mV при екстремни условия. MIC69303RT е придружаващо решение за източник на захранване към устойчивите на радиация микроконтролери на Microchip като SAM71Q21RT и интегрираните програмируеми логически матрици (FPGA) PolarFire, включително RTPF500TLS. 

"MIC69303RT е първото устойчиво на радиация решение за управление на захранвания от Microchip с херметичен керамичен корпус, защита от къси съединения и имунитет към натрупана доза на йонизиращи лъчения от 50 Krad. Microchip има над 60 години опит в космическите системи с обширно портфолио, което позволява на клиентите да избират продукти, проектирани да работят заедно и да ускоряват развойния процес", обясни Боб Вампола, вицепрезидент на подразделението за авиационно-космическа и отбранителна промишленост в Microchip.

Устойчивост на радиоактивни лъчения до 50 Krad

MIC69303RT работи в температурен диапазон от -55°C до +125°C. Предлага се в корпус с 8 и 10 извода, като издържа на радиоактивни лъчения до 50 Krad. 

Регулаторът на напрежение MIC69303RT е най-новият продукт на Microchip за космически приложения, произведен в съответствие със следните MIL изисквания за клас Q или клас V: 

  • скринингови тестове;
  • квалификационни тестове;
  • TCI/QCI спецификации.

Пластмасовият корпус съответства на изискванията за качество на пластмасата AEC-Q100 за автомобилната промишленост, със специфични допълнителни тестове, необходими за космически приложения.

Предлага се и демонстрационна платка MIC69303RT Plastic Evaluation Board, предназначена за оценка и запознаване с възможностите на корпусираната в пластмаса версия на MIC69303RT. Четирислойната платка позволява на потребителя лесно да променя и измерва електрическите параметри на прибора в различни режими и при различни входно/изходни условия. 

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   MIC69303RT   космическа промишленост   радиационна защита   LDO   регулатор на напрежение  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet ElectronicsMicrochip Technology

Подобни статии

Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Амтест
Последно от Бизнес
Comet ElectronicsMicrochip Technology
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯВидео на седмицатаБизнесТехнологииПродуктови офертиПроектиПредстоящоСъбитията
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...