Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

LEM обяви най-компактния токов сензор за мощни инвертори в електромобили

21.02.2023   |   Начало»Бизнес
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Изминатото разстояние и скоростта на зареждане са от жизненоважно значение в конкурентния сектор на електромобилите. Както всички автомобилни компоненти, интегрираните мощни инвертори за задвижване, които преобразуват постоянния ток в променлив и извършват пренос на електроенергията в превозното средство, трябва да съчетават върхова ефективност с възможно най-малки размери и най-малко тегло. С габарити само 29 x 21 x 12 мм и тегло 27 грама, новият токов сензор HSTDR на LEM е значително по-компактен от традиционните сензори със C-образна сърцевина, а това улеснява интегрирането му в корпуса на инверторите, където пространството е ограничено.

Максимална ефективност и безпроблемна работа в тежки условия

Сензорът осигурява възможност инверторите да функционират с максимална ефективност, като съчетава висока точност с достъпна цена и безпроблемна работа в тежки условия (сензорът има работен температурен диапазон от -40°C до +125°C и достатъчно здрава конструкция, за да издържи вибрации до 10G), обясняват от фирмата.

Използвайки технология на отворен контур с ефект на Хол и иновативна конструкция на магнитната сърцевина, HSTDR предлага отлична устойчивост срещу външни полета и интерферентни смущения, както и устойчиво поведение при различни честоти, с малка дисперсия на фазовото изместване между отделните бройки на компонентите, което осигурява по-прецизно управление на въртящия момент в електрозадвижванията.

Компактни размери в комбинация с по-ниско тегло

Уникалността на сензора се състои не само в това, че е с 42% по-малък от своя предшественик (HSNDR на LEM), но и че тежи с 50% по-малко и предлага 50% по-широк измервателен обхват, както и най-добрата в своя клас точност и най-ниска системна грешка – под 3,5% в целия работен температурен диапазон в рамките на експлоатационния срок, посочват от компанията. 

Предоставяйки на производителите на електромобили възможност да избират между различни диапазони за измерване на ток в един и същи корпус – от ±300 A до ±1500 A – сензорът осигурява галванично разделяне между първичната верига (силовата част) и вторичната верига (електроните схеми), което го прави подходящ и за 800-волтови акумулаторни системи.

Цялостно калибриран комплект от сърцевина, бусбар и сензорен елемент

Начинът, чрез които R&D инженерите на LEM успяха да намалят до минимум размерите на HSTDR, е реализирайки го като единствения сензор за инвертори за задвижване на електрически автомобили, с постояннотокова връзка и измерване на трифазен ток, който е снабден с интегрирана шина (както при по-ранния HSNDR), пасваща идеално във възможно най-малкия отвор на сърцевината. Сега, получавайки достъп до цялостно калибриран комплект от сърцевина, бусбар и сензорен елемент, дизайнерите на автомобилни компоненти и производителите на електрически превозни средства имат възможност да намалят значително времето за пускане на продуктите си на пазара.

"Въз основа на 50-годишния си опит в областта на електрическите измервания, LEM непрекъснато разширява границите, когато става въпрос за разработката на решения, от които инженерите в автомобилостроенето се нуждаят при работа с инвертори за задвижване на електромобили. Предизвикателството пред инженерите е да създадат модули и системи за електромобили, които са не само високоефективни, но и компактни, и леки. HSTDR отговаря напълно на тези изисквания", коментира Софиан Сербу, глобален продуктов мениджър на LEM.

     
Източник: LEM

Ключови думи: LEM   HSTDR   HSNDR   токови сензори   електромобили  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


ПРЕМИЕР ФАРНЕЛ ЛИМИТЕД
Последно от Бизнес
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...