Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИ

Нова платформа за интелигентни измервания с 32-битовите микроконтролери PIC32CXMT на Microchip и PLC модем MPL460

Неотдавна Microchip представи фамилията 32-битови микроконтролери PIC32CXMT с новия модем MPL460 за комуникация по електрическата мрежа (PLC). Новият комплект от едночипови системи представлява интелигентна измервателна платформа от следващо поколение, насочена към индустриални приложения за интернет на нещата (IoT), търговски и промишлени измервания. Платформата предлага повишена ефективност с работа на честота до 200 MHz и изключителна мащабируемост с до 560 KB памет (SRAM).

Три варианта за оптимална гъвкавост

За да осигури на разработчиците оптимална гъвкавост за мащабиране на техните продукти, фамилията PIC32CXMT се предлага в три варианта, базирани на:

  • едноядрен процесор Arm Cortex-M4F;
  • двуядрен Arm Cortex-M4 и като
  • система върху чип (SoC).

В PLC модема MPL460 са интегрирани линеен драйвер за усилване на сигнала, който намалява необходимия брой компоненти и поддържа висока ефективност при инжектиране на сигнал над 40% благодарение на своята топология клас D. PLC модемът спомага за повишаване на ефективността и надеждността въз основа на енергията, доставяна към товара, и енергията, приемана от захранването, което води до цялостно намаляване на консумацията от източника по време на предаване.

Несравнимо ниво на мащабируемост и производителност

"Новите микроконтролери PIC32CXMT, в комбинация с PLC модема MPL460, осигуряват несравнимо ниво на мащабируемост и производителност, поддържайки архитектурите на широк спектър от измервателни прибори. Това второ поколение на нашите изключително успешни измервателни решения демонстрира ангажимента ни да предлагаме широко портфолио от SoC системи, позволяващи разработката на гъвкава и сигурна платформа за интелигентно измерване с възможност за избор на най-добрите продукти за метрология и свързаност", обясни Курош Бутораби, директор на подразделението Smart Energy в Microchip.

Максимална производителност и оптимално използване на паметта

Платформата осигурява няколко приемо-предавателни решения, включително радио/PHY, PLC/PHY или опция за избор на хибридно PLC+RF решение. Предлага се и софтуерен пакет за метрология и комуникация, съвместим със стандартите за измерване на Американския национален институт по стандартизация (ANSI) и Международната електротехническа комисия (IEC) до клас с точност 0,2 процента. Той също така поддържа стандарти за кабелни и безжични комуникации като G3-PLC и PRIME.

Тъй като интелигентните измервателни прибори са мрежово свързани, необходимостта от сигурност е от решаващо значение за всеки проект. Микроконтролерите PIC32CXMT предлагат интегрирани в чипа стандартни и патентовани хардуерни функции за сигурност, за да осигурят максимална производителност и оптимално използване на паметта.

Развойни средства

Фамилията PIC32CXMT и модемът MPL460 се поддържат от платформата за разработка на фърмуер MPLAB Harmony v3 на Microchip. След останалети достъпни развойни инструменти са IAR Systems, Arm, Keil Development Environment, G3-PLC и PRIME.

PIC32CXMT и MPL460 вече се предлагат в ограничени мострени бройки.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   PIC32CXMT   MPL460  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet ElectronicsMicrochip
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Transfer Multisort Electronik
Последно от ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИ
Comet ElectronicsMicrochip

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...