Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИ

Нови индустриални Gigabit Ethernet приемо-предаватели на Microchip предлагат прецизна синхронизация и оптимизиране на функциите за автоматизация

Разработчиците на системи за индустриална автоматизация се стремят да преодолеят зависимостта от фирмените решения за процесна синхронизация, като преминат към стандартизирани решения, които предлагат по-широка оперативна съвместимост и намаляват разходите за проектиране. За да осигури средства за синхронизация на критични процеси, Microchip пусна новите Gigabit Ethernet приемо-предавателни чипове LAN8840 и LAN8841, които отговарят на стандартите IEEE 1588v2 за протокола за прецизно изпълнение на операциите по време (Precision Timing Protocol).

Ключови функционалности за приложения за процесна автоматизация

Ethernet приемо-предавателите LAN8840/41 са снабдени с драйвери за Linux и предоставят гъвкави опции за Ethernet свързаност, включително 10BASE-T, 10BASE-Te, 100BASE-TX и 1000BASE-T.

Приемо-предавателите LAN8840/41 могат да улеснят приоритизирането на определени пакети от данни, като осигуряват високоскоростно маркиране по време, което след това се предава между различните компоненти за определяне на мрежовите закъснения, съобразяване с тези закъснения и синхронизиране на времето между всички свързани устройства. Тази функционалност е от ключово значение в приложенията за процесна автоматизация, изискващи прецизно управление на производствени системи като роботизирани клетки, разпределени сензори, охлаждащи и смесителни системи.

Интегралните схеми LAN8840/41 са проектирани с оглед осигуряване на повишена надеждност и могат да издържат продължително време на температури в производствени условия от -40°C до +105°C.

Цялостно мрежово решение, включващо компоненти, развойни средства и поддръжка

"Новите еднопортови приемо-предаватели LAN8840/41 разширяват нашата продуктова оферта за Time-Sensitive Networking (TSN) решения, като осигуряват свързаност за крайните възли в приложения за процесна автоматизация. Тези чипове допълват съществуващото ни портфолио за Ethernet, предоставяйки на нашите клиенти цялостно мрежово решение, включващо компоненти, развойни средства и поддръжка от Microchip", обясни Чарлз Форни, вицепрезидент на бизнес подразделението за USB и мрежи в Microchip.

За да помогне на компаниите да постигнат своите цели за устойчиво развитие чрез намаляване на енергоконсумацията на мрежата, LAN8840/41 предлагат функции като събуждане по мрежата (WoL) и режим на понижено енергопотребление (EDPD). Освен това функцията Energy-Efficient Ethernet (EEE) осигурява режим на празен ход с ниска консумация на енергия и режим на спиране на тактовия генератор за оптимална енергийна ефективност.

Развойни средства

Дъщерната платка LAN8841 Ethernet Development System (EDS) е проектирана да осигури модулно допълнение към съвместими хост платки на Microchip. Когато се свърже с мрежовия PCIe адаптер, тя позволява работа с LAN8841 чрез всеки хост, поддържащ PCIe интерфейс. В GitHub хранилището на Microchip са налични Linux драйвери за LAN8841, поддържащи Precision Timing Protocol (PTP4L).

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   LAN8840   LAN8841   Gigabit Ethernet  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Transfer Multisort Electronik
Последно от ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИ
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...