Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Quectel обяви ново поколение 5G Release 17 модули

14.03.2023   |   Начало»Бизнес
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Quectel обяви пускането на своето най-ново поколение 5G New Radio (NR) модули - RG650E и RG650V, съгласно стандарта 3GPP Release 17. Тези 5G модули от индустриален клас осигуряват повишена ефективност по отношение на скоростта на предаване на данни, капацитета, енергоспестяването и латентността, както и висока надеждност. Те отговарят и по-добре на изискванията в растящите пазари на 5G фиксиран безжичен достъп (FWA), разширена мобилна широколентова свързаност (eMBB) и индустриална автоматизация, посочват от фирмата.

Модулите RG650E и RG650V, базирани на най-новите Modem-RF системи Snapdragon X75 и X72 5G  от Qualcomm Technologies, могат да работят както в несамостоятелен 5G режим (NSA), така и в самостоятелен (SA). RG650E поддържа максимална широчина на честотната лента от 300 MHz в спектъра под 6 GHz, докато RG650V поддържа широчина на честотната лента до 200 MHz. Използването на мрежовите архитектури Option 3x/3a/3 и Option 2 прави модулите обратно съвместими с глобалните LTE и WCDMA мрежи.

Базирано на RG650x решение - система върху чип (SoC) с най-новата технология Wi-Fi 7

Quectel също така предлага базирано на RG650x решение  - система върху чип (SoC) с най-новата технология Wi-Fi 7, която значително увеличава скоростите на трансфер, намалява латентността и увеличава общия капацитет на мрежата за клиентски приложения. Допълнителната поддръжка на OpenWRT позволява на модула да предоставя усъвършенствани мрежови функции в по-широк спектър от инфраструктурни приложения. 

Новите модули RG650E и RG650V, с интегриран четириядрен процесор A55, поддържат 5G NR обединяване на честоти (CA) за получаване на данни, което значително подобрява скоростта и отговоря на търсенето на свръхвисоки скорости при предаване на данни в IoT приложения, особено FWA устройства като CPE, домашни гейтуеи, корпоративни гейтуеи, индустриални рутери, мобилни точки за достъп, eMBB терминали, включително видео излъчване на живо с висока разделителна способност, AR/VR устройства, дронове, както и приложения за индустриална автоматизация като самонасочващи се превозни средства (AGV), дистанционно управление и роботика. 

Несравнима ефективност и значителни предимства в комуникационната функционалност

"Радваме се да представим на пазара най-модерните в индустрията 5G NR модули, базирани на най-съвременните Snapdragon X75 и X72. Нашите най-нови 5G NR Release 17 модули се отличават с несравнима ефективност и значителни предимства в комуникационната функционалност. Вярвам, че те ще осигурят отлично решение за Sub-6 GHz, mmWave и Wi-Fi 7 в растящите пазари на 5G FWA и eMBB", обясни Норберт Мюрер, президент и главен оперативен директор на Quectel Wireless Solutions.  

"Snapdragon X75 и X72, първият в света радиомодем, готов за 5G Advanced, предоставя несравними характеристики и функции за производителност, енергийна ефективност и гъвкавост, което го прави идеално решение за различни взискателни приложения и сценарии. Радваме се, че Quectel възприема нашите нови modem-RF системи, за да стимулира следващия етап от еволюцията на 5G във всички ключови вертикални сегменти, включително FWA, домашни гейтуеи, индустриален IoT и др.",  сподели Гаутам Шеоран, вицепрезидент по продуктов мениджмънт в Qualcomm Technologies. 

Широк набор от интерфейси

RG650E и RG650V поддържат Qualcomm Location Suite с Qualcomm GNSS HW Gen 9.v6 (едновременна работа с GPS, BeiDou, Galileo, GLONASS, NavIC и QZSS). Интегрираният GNSS приемник значително опростява развойния процес и осигурява по-бърза, по-точна и по-надеждна функция за позициониране за приложения във всяка среда. Двата модула разполагат с широк набор от интерфейси като USXGMII, PCIe, USB 2.0/ 3.0/ 3.1, PCM и допълнителни комуникационни функции, включително VoLTE и VoNR. 

Портфолиото от 5G модули на Quectel се допълва от гамата антени, които оптимизират на ефективността на връзката и улесняват монтажа. Те могат да бъдат доставени предварително интегрирани с IoT модулите, за да се ускори времето за пускане на пазара и да се премахнат често срещаните проблеми при интеграция, отбеляват от фирмата.

     
Източник: Комет Електроникс

Ключови думи: Комет Електроникс   Comet Electronics   Quectel   RG650E   RG650V   5G NR  

Област: Електроника  

Comet Electronics
MicrochipComet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Transfer Multisort Electronik
Последно от Бизнес
MicrochipComet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...