Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИ

Microchip представи авангарден PoE комутатор за приложения на открито

PoE (Power over Ethernet) комутаторите, популярни и като суичове, предназначени за приложения на открито в сградна и градска автоматизация, предоставят широк спектър от услуги - от безплатен Wi-Fi и видеонаблюдение до свързано улично осветление, които често се нуждаят от по-добра надеждност и киберзащита. За да отговори на тези изисквания, Microchip допълни своята фамилията PoE комутатори за приложения на открито с новия PDS-204GCO, който предлага повишена киберзащита плюс функции за резервиране, необходими за реализирането на висока мрежова наличност в критични приложения за свързаност на големи разстояния.

"Подобно на нашия комутатор PDS-104GO, новият PDS-204GCO отговаря на високите индустриални стандарти за работа на открито и е проектиран за лесен и безопасен монтаж. Той също така прави следваща стъпка към по-добрата поддръжка на приложения, в които се събират огромни количества критични данни от широко разпръснати крайни IoT устройства, захранвани чрез PoE технологията. Комутаторът се справя с това двойно предизвикателство относно мрежовата сигурност и наличност по целия път от крайната точка до централната система за управление", обясни Айрис Шукер, директор на бизнес подразделението PoE в Microchip.

Безпроблемно функциониране на открито, лесен и безопасен монтаж

Технологията PoE позволява електроенергия за захранване да се доставя през стандартната Ethernet инфраструктура, което улеснява инсталацията на крайни IoT точки. Външните PoE комутатори свързват тези IoT устройства към мрежата и ги захранват при променливи условия на околната среда, като същевременно следят и управляват състоянието им, включително чрез дистанционно нулиране. Комутаторът PDS-104GO на Microchip е първият, който поддържа високата индустриална степен на защита IP67 в подобни приложения, като същевременно премахва необходимостта от отваряне на устройството по време на монтаж, което би могло да застраши безопасността, ефективността или надеждността. PDS-204GCO добавя допълнителни функции за киберсигурност на Ethernet мрежи, като осигурява защита на приложенията от заплахи на всички мрежови нива, както и функции за резервиране, които позволяват постигане на висока наличност на мрежата.

PDS-204GCO разполага с четири PoE Gigabit Ethernet порта, които поддържат стандарта IEEE 802.3bt (Type-4), и две оптични връзки Small Form-Factor Pluggable (SFP), всяка от които поддържа скорости от 1 или 2,5 Gbps. Оптичните връзки могат да се използват като оптични uplink портове за камери за видеонаблюдение и като допълнителен uplink канал за повишаване на мрежовата наличност.

Поддръжка на множество мрежови топологии

Поддръжката на технологията ITU-T G.8032 Ethernet Ring Protection Switching (ERPS) гарантира, че комуникацията продължава, ако има повреда на uplink връзката. Комутаторът PDS-204GCO също така поддържа множество мрежови топологии, а няколко устройства могат да бъдат сдвоени с използване на верижна топология, за да се разшири обхватът на главните централни комутатори, като същевременно се намали броят на оптичните кабели, директно свързани към него от всяко устройство.

Функциите за киберсигурност на PDS-204GCO защитават както трафика на данни, предаван в рамките на комутатора, така и системното управление на комутатора. Ключовите функции за защита на предаваните данни в рамките на комутатора включват удостоверяване и оторизация на крайни устройства, ръчно управление на политиките за комутиране на трафика и предотвратяване на атаки от типа "отказ на услуга" (DoS). Ключовите функции за защита на управлението и конфигурацията на комутатора включват защита на уеб сърфирането чрез самоподписани или подписани от сертифициращ орган (CA) сертификати и удостоверяване и оторизиране на потребителите от отдалечени сървъри чрез механизмите за сигурност RADIUS или TACACS+.

PoE комутаторът за приложения на открито PDS-204GCO е базиран на 10-портовия индустриален Ethernet комутатор VSC7514 на Microchip, софтуерния пакет VCS6817 IStaX и PoE интегрални схеми.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   PoE   PDS-104GO   PDS-204GCO   Power over Ethernet   комутатори   суичове  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
ТМЕ
Renex
Последно от ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИ
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...