Electronics Bulgaria  
Microdis Electronics
Microdis Electronics

Quectel представи UWB модул за цифрови автомобилни ключове от ново поколение

21.03.2023   |   Начало»Бизнес
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Quectel обяви пускането на новия ултрашироколентов (UWB) модул за автомобилната промишленост AU30Q. Той е базиран на UWB чипсета DW3300Q на Qorvo и позволява прецизно локализиране в реално време на открито и закрито с висока надеждност на безжичната комуникация.

Благодарение на интегрираната антена AU30Q осигурява подобрени възможности за локализиране, повишена сигурност и надеждно предаване на данни, което го прави особено подходящ за приложения за интелигентен достъп до автомобила - влизане без ключ, откриване на пътници в купето, откриване на приближаващ се персонал, лесен достъп до багажника, безжично зареждане и смяна на батерии в електромобили.

"С разширеното навлизане на технологията UWB в смартфоните много автомобилни OEM доставчици обмислят използването на UWB като решение в следващото си поколение автомобили, за да предложат на водачите сигурен достъп до автомобила. Модулът AU30Q UWB, базиран на платформата на Qorvo, ще помогне на автомобилните производители и техните партньори да разработят по-безопасни и по-лесни за използване решения за достъп до автомобила", обясни Манфред Линдахер, вицепрезидент глобални продажби, Automotive International, Quectel Wireless Solutions.

Значително съкращаване на времето за пускане на нови продукти на пазара

AU30Q изпълнява изискванията на AEC-Q100, поддържа UWB канали 5 (6,5 GHz) и 9 (8 GHz) и предлага скорости на предаване на данни от 850 Kbps и 6,8 Mbps. Той може да бъде гъвкаво адаптиран с външен микроконтролер, който има CAN или Bluetooth свързаност, за да се приспособи към всяка архитектура в автомобила. UWB модулът може да помогне на клиентите от автомобилната промишленост да внедряват решения по-ефективно, да спестят развойни ресурси, да премахнат за клиентите сложните аспекти на проектирането на радиочестотни схеми и антени и значително да съкратят времето за пускане на пазара, посочват от компанията.

Съвместимост със системите на различни производители на автомобили и смартфони

AU30Q позволява разработването на най-новото поколение цифрови ключове и системи за достъп до автомобила, при които UWB преодолява възможните атаки, като информира автомобила за реалното местоположение на собственика чрез свръхпрецизно измерване на разстоянието в реално време между автомобила и ключа, смартфона или смартчасовника на собственика. За тези приложения AU30Q напълно отговаря на най-новите стандарти, установени от Car Connectivity Consortium (CCC), което го прави съвместим с различни производители на автомобили и смартфони. Модулът също така отговаря напълно на изискванията на Intelligent Car Connectivity Industry Ecosystem alliance (ICCE) и спецификациите FiRa за PHY и MAC, което позволява оперативна съвместимост с други устройства, съвместими с FiRa.

Навигация с точност до 10 см

AU30Q може бързо да се използва за внедряване на системи за локализация в реално време (RTLS), както и за автоматизирани навигационни системи в райони с отказ на GPS, осигурявайки точност до 10 см.
Благодарение на компактния си корпус (12х25х2,4 мм) AU30Q е подходящо UWB решение за чувствителни към размера SMT приложения. Той се отличава с висока здравина и разполага с два високонадеждни SPI интерфейса за връзка с процесора, както и с вътрешна антена, което прави развойния процес по-гъвкав, по-бърз и по-лесен, отбелязват от Quectel.

     
Източник: Комет Електроникс

Ключови думи: Комет Електроникс   Comet Electronics   Quectel   UWB   AU30Q  

Област: Електроника  

Comet Electronics
Comet Electronics
Подобни статии
Mouse Electronics
MPEl
CAD Point

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ ЕЛЕКТРОНИКАТА на специализирания портал Electronics-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Farnell
ТМЕ
Renex
Последно от Бизнес
Comet Electronics

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНИ ПУБЛИКАЦИИВидео на седмицатаБизнесПродуктови офертиСъбитиятаПроектиПредстоящоТехнологииЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...